23 Μαΐ 2014

Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος. Ψηφίζουμε με συνείδηση


Σ
τις εκλογές της Κυριακής ψηφίζουμε για να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Η αποχή και η επίκληση του "όλοι είναι ίδιοι" ή "τι πρόκειται να αλλάξει" απλά αποτελούν άλλοθι για τους δειλούς και τους ευθυνόφοβους. Είναι η δικαιολογία για όλους όσους αρέσκονται να κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα χωρίς οι ίδιοι να κάνουν απολύτως τίποτα για να αλλάξουν ή τουλάχιστον να επηρεάσουν το μέλλον τους.

Στις εκλογές της Κυριακής, αλλά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν ψηφίζουμε για να μη βγει ο άλλος. Δε ψηφίζουμε με μισή καρδιά. Επιτέλους δε ζητάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Ψηφίζουμε για να τα έχουμε πρώτα απ' όλα καλά με τι συνείδησή μας.
Ψηφίζουμε αυτό που πραγματικά νιώθουμε.
Ψηφίζουμε αυτό που δε θα μας κάνει να ντρεπόμαστε να το πούμε

Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος. Κάθε ψήφος, όπου κι αν πάει είναι σημαντική. Χαμένη είναι η ψήφος που δε δόθηκε. Χαμένος είναι ο αγώνας που δε δόθηκε.

Ψηφίζουμε για μια "Κοινωνία Αξιών". Οι αξίες, ίσως να είναι και από τα τελευταία που μας έχουν απομείνει.

"Καλό Βόλι"



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

21 Μαΐ 2014

Ανακοίνωση Συνεδρίου


I
MCL2014 – 2014 International Conference on Interactive Mobile Communication Technologies and Learning

Date and Venue

13-14 November 2014, Thessaloniki, Greece

Overview

The 8th International Conference on Interactive Mobile Communication Technologies and Learning, IMCL2014, is part of an international initiative to promote technology-enhanced learning and online engineering world-wide. The IMCL2014 conference will cover all aspects of mobile learning, mobile business, mobile government, mobile society as well as the emergence of mobile communication technologies, services, implementation and implications for education, business, governments and society. The IMCL2014 actually aims to promote the development of Mobile Learning, to provide a forum for education and knowledge transfer, to expose students to latest ICT technologies and encourage the study and implementation of mobile applications in teaching and learning. The conference will also present an opportunity for educators to develop new skills and to stimulate critical debate on theories, approaches, principles and applications of mlearning, hence facilitate dialogue, sharing and networking between diverse cultures with regard to the optimal use of emerging technologies.

Δείτε τη σελίδα του συνεδρίου...



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

19 Μαΐ 2014

Το πρώτο επίσημο Πανελλαδικό Google MapUp event!


Η
ομάδα του GDG Thessaloniki σε προ[σ]καλεί να ξεκινήσεις την “Χαρτογράφηση της όμορφης πόλης μας”!


Για να ξεκινήσεις, έλα μαζί μας στο πρώτο επίσημο Πανελλαδικό Google MapUp event!

Το Σάββατο στις 24 Μαΐου και ώρα 17.00 στη ΔΕΘ-HELEXPO το GDG θα σε εισάγει σε ότι καινούριο υπάρχει στους χάρτες της Google και τα εργαλεία τους και θα γνωρίσουμε μαζί τους Google Mappers της πόλης!

Μετά από αυτή την σύντομη παρουσίαση και το “σπάσιμο του πάγου” (ICEBREAKER) θα οργανώσουμε μαζί το πρόγραμμα για το “Geowalk” για το επόμενο Σάββατο στις 31 Μαΐου στις 9.30 πμ στο σημείο συνάντησης που θα έχει οριστεί για κάθε ομάδα από όπου θα ξεκινήσουμε την “Χαρτογράφηση της πόλης μας”!

Επειδή όλες οι αναθεωρήσεις και οι προσθήκες θα γίνουν ως Google Developers Group θα εγκριθούν αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε την προώθηση των τοπικών δράσεων, αξιοθέατων και σημείων ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης καθώς θα διορθώσουμε και πιθανόν λανθασμένες πληροφορίες που υπάρχουν ήδη στους Google maps, κατ’ευθείαν!
Τι θα χρειαστείς;
Την φωτογραφική μηχανή ή το smartphone σου, ενθουσιασμό, κέφι και ένα τετράδιο με ένα στυλό για να σημειώνεις όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα από τη διαδρομή που θα καλύψεις με την ομάδα σου.
Θα σου δώσουμε το αποκλειστικό T-shirt “Google mapper - Thessaloniki” και gadgets και θα συνεργαστούμε μαζί με υπέροχες εταιρίες για να δώσουμε στην καλύτερη Ομάδα απίθανα βραβεία!
Όλοι όσοι λάβουν μέρος θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής και θα γίνουν μέλη της επίσημης κοινότητας Google MapMaker στην Ελλάδα.

Aκολουθείστε το επίσημο hashtag #mapthessmaker.






Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...