17 Μαΐ 2014

Η ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας


Ο
ι εκλογές όπως είναι γνωστό αποτελούν την ύψιστη στιγμή της δημοκρατίας. Είναι η μοναδική στιγμή, ειδικά στην Ελλάδα, που όλοι για μια στιγμή είναι απόλυτα ίσοι. Τη στιγμή που καθένας θα μπει στο παραβάν βιώνει τη μοναδική στιγμή όπου είναι ίσος απέναντι σε όλους.

Οι εκλογές δίνουν την ευκαιρία στον τελευταίο παρία η ψήφος του να έχει την ίδια αξία με τη ψήφου του εφοπλιστή, του διανοούμενου ή του οποιουδήποτε άλλου.

Αυτή την ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας κάποιοι τη θεωρούν απειλή. Η επίκληση της λαϊκής εντολής και ετυμηγορίας θεωρείται από κάποιους ως απευκταίο γεγονός.

Ασφαλώς και θα πρέπει να υπάρχει χρονικός ορίζοντας για τις εκλογές. Ωστόσο, εάν και εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν, η προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να θεωρείται ως επιδιωκόμενο και όχι ως απειλητικό γεγονός.

Ότι κι αν ψηφίζει ο καθένας, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Η αποχή δε μπορεί να εκτιμηθεί ως αντίδραση. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές όπου η αντίδραση μπορεί να εκφραστεί, ασκώντας όμως το εκλογικό δικαίωμα.

Ας μην υποβαθμίσουμε τη μοναδική ευκαιρία που έχουμε να εκφραστούμε ισότιμα με όλους.

Καλό "βόλι" σε όλες και όλες



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

14 Μαΐ 2014

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δημιουργία ανοιχτού μητρώου εκπαιδευτών‏


Π
ρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία μητρώου συνεργαζόμενων εκπαιδευτών/τριών σε προγράμματα συνδικαλιστικής ενημέρωσης και επιμόρφωσης από το ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ







Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

12 Μαΐ 2014

Ικανότητα Διαχείρισης Συγκρούσεων στο Χώρο Εργασίας


H
Ένωση Φορέων ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΑΕ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013»

υλοποιεί τη Δράση

«Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους»
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η Αλεξάνδρα Βασιλείου ανέλαβε τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για τη θεματική «Διαχείριση Συγκρούσεων στον Εργασιακό Χώρο».


Πηγή Ανάρτησης:



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

11 Μαΐ 2014

Πρακτικό Online hands-on σεμινάριο που αφορά Java developers


Έ
χετε αναρωτηθεί πώς θα είναι οι φορητές συσκευές του μέλλοντος; Θελήσατε ποτέ να έχετε το δικό σας μετεωρολογικό σταθμό ή να σχεδιάσετε συσκευή που ελέγχει τα φώτα του σπιτιού σας αυτόματα;

Ολες αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν στο πρακτικό Online hands-on σεμινάριο που αφορά Java developers συστήνοντάς τους στον κόσμο των embedded συσκευών και του Internet of Things (IoT). Είναι δωρεάν, διαρκεί 5 εβδομάδες και ξεκινάει στις 30 Μαΐου

Παρακολουθήστε το training όταν θέλετε, από όπου θέλετε και με το δικό σας ρυθμό. Μιλήστε με τους συναδέλφους σας και τον εισηγητή μέσω του forum. Κάθε εβδομάδα θα ποστάρεται ένα νέο set εκπαιδευτικού υλικού:

Μια σειρά σύντομων videos που παρουσιάζουν την παράδοση του υλικού του μαθήματος
Ανάθεση εργασίας που συνδέεται με το υλικό του video και απαιτεί εφαρμογή αυτών που μάθατε δουλεύοντας με Java ME Embedded, το Raspberry Pi, και άλλα ηλεκτρονικά στοιχεία.
Ενα βαθμολογούμενο quiz που αξιολογεί την πρόοδό σας.
Το σεμινάριο γίνεται στα Αγγλικά και με την ολοκλήρωσή του λαμβάνετε πιστοποιητικό. Για περισσότερες πληροφορίες...



πατήστε εδώ.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...