15 Μαρ 2014

Η Εκπαίδευση και τα Μητρώα Εκπαιδευτών Ενηλίκων στην Ελλάδα


Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Θεσσαλονίκη
Ιούλιος, 2008

Αναγκαιότητα και στόχος
Η σημερινή ταχέως εξελισσόμενη κοινωνία της γνώσης βιώνει πολλαπλές αλλαγές και συνεχείς μετεξελίξεις σε όλους του τομείς, με αποτέλεσμα να προκύπτει ανάγκη για συνεχή προσαρμογή του ανθρώπου σε καινούργια δεδομένα. Καταλυτική, στην παρούσα κατάσταση, αποδεικνύεται η σημασία της εκπαίδευσης, και, ειδικότερα, της εκπαίδευσης ενηλίκων. Η εκπαίδευση ενηλίκων, αλλά και η γενικότερη ιδέα της δια βίου μάθησης που αποσκοπεί, μεταξύ των άλλων, και στην ευημερία του ατόμου, καλείται να ικανοποιήσει την ανάγκη του
πολίτη για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τον βοηθήσουν να προετοιμαστεί και να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές προκλήσεις. Η ραγδαία ανάπτυξη του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων αποτελεί στις μέρες μας ένα φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας. Ο πολλαπλασιασμός των φορέων που προσφέρουν προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και συνεχιζόμενης κατάρτισης συνεπάγεται και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού που εμπλέκεται στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών. Ως εκ τούτου, κρίνεται άμεση και επιτακτική η ανάγκη ώστε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό να είναι άρτια εκπαιδευμένο.

Για να διαβάσετε\κατεβάσετε ολόκληρη τη διπλωματική εργασία του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου...



πατήστε εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

13 Μαρ 2014

Η παρουσίασή μου στην ημερίδα των συμβούλων πληροφορικής του Ν. Θεσσαλονίκης


Σ
τις 7 και 8 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε διημερίδα των συμβούλων πληροφορικής του Ν. Θεσσαλονίκης με θέμα "Καινοτόμες Πρακτικές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 7/3/2014 που ήταν αφιερομένη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασα τη διδακτική πρόταση που μπορείτε να δείτε παρακάτω, με αντικείμενο τις ψηφιακές τάξεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

11 Μαρ 2014