9 Μαΐ 2014

Δωρεάν 2-ήμερο σεμινάριο Train-the-trainer


Η ΠΡΟΜΕΑ (Εταιρεία Προαγωγής Μεθοδολογιών Έρευνας και Ανάπτυξης) διοργανώνει την εκδήλωση:

Train-the-trainer seminar

που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου 2014
στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus στην οδό Κλεομένους 2, Αθήνα.

Πρόκειται για μια συνάντηση εκπαιδευτών, ερευνητών, προγραμματιστών, δημιουργών εκπαιδευτικού λογισμικού, στελεχών διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και ειδικών επικοινωνίας και μάθησης με βασικό αντικείμενο την:

· Εισαγωγή στα διακλαδούμενα σενάρια και στην ιδιαίτερη παιδαγωγική τους αξία ως βάση ανάπτυξης εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών

· Σύντομη περιγραφή της διαδικτυακής υπηρεσίας του eTrees και των σεναρίων χρήσης

· Παρουσίαση του εργαλείου συγγραφής διακλαδούμενων σεναρίων (authoring tool)

· Πρακτική εφαρμογή του εργαλείου συγγραφής με ενσωμάτωση των προτεινόμενων διακλαδούμενων σεναρίων.

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου eTrees (An online service to improve communication skills in the workplace using branching stories games, LLP 530946-GR-KA3MP) για τη διάδοση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και επιτευγμάτων για την δημιουργία διακλαδούμενων σεναρίων ως βάση ανάπτυξης εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Μπορείτε να δείτε το σχέδιο...


προγράμματος της εκδήλωσης εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και για τη δήλωση συμμετοχής σας, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα http://promea.gr/etrees_seminar.html καθώς και να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210-6420440. 

Η παρουσία σας θα μας ευχαριστήσει ιδιαίτερα. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. 
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε για την έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής σας συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στο website της εταιρίας (http://promea.gr/etrees_seminar.html) και στέλνοντάς τη ηλεκτρονικά στο info@promea.gr. Θα λάβετε απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης εγγραφής για τη συμμετοχή σας 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μαρία Κοκκινάκη.

Maria Kokkinaki
PROMEA - Hellenic Society for the Promotion
of Research and Development Methodologies
28 Kosti Palama Str.
154 51, Neo Psychiko
Athens, Greece
Tel: +30 2106443684, 210 6420440
Fax: +30 210 672 92 16
Email: kokkinaki@promea.gr


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

7 Μαΐ 2014

EUROPEAN MOOCs SCOREBOARD - Inforgaphic


Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Πανευρωπαϊκά Στατιστικά των MOOCS

Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι απούσα. Τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν φαίνεται άλλες προτεραιότητες.



Αναλυτικά στατιστικά:


Πηγή:
http://www.openeducationeuropa.eu/en/european_scoreboard_moocs



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

5 Μαΐ 2014

5ο «Θερινό Πανεπιστήμιο» 2014: Καινοτόμες διδακτικές τεχνικές και γραπτός επιστημονικός λόγος


Ά
νδρος, 21-26 Ιουλίου 2014

Το Ελληνικό Δίκτυο της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 5ου «Θερινού Πανεπιστημίου» που θα πραγματοποιηθεί στα Αποίκια της Άνδρου, από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου 2014.

Η ταυτότητα του 5ου «Θερινού Πανεπιστημίου»:
Πότε θα πραγματοποιηθεί; Από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου 2014

Πού; Στο ξενοδοχείο Πηγή Σάριζα στα Αποίκια της Άνδρου

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής; Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ.

Πώς μπορώ να πληρώσω; Μέσω κατάθεσης στην Τράπεζα Alpha Bank, στο λογαριασμό του Δικτύου: 532-002101-094875 (IBAN: GR4701405320532002101094875)

Αφού πληρώσω; Το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να μας αποσταλεί στη διεύθυνση thartofylaka@digimagix.gr

Πού θα μένω; Εξασφαλίσαμε έκπτωση για τους συμμετέχοντες στο Ξενοδοχείο Πηγή Σάριζα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Θερινού: το δίκλινο κοστίζει 40 ευρώ, το μονόκλινο 30.

Πώς θα κλείσω δωμάτιο; Επικοινωνήστε απευθείας με το ξενοδοχείο στο 22820 23799. Το site του είναι το http://www.pighisarizahotel.gr/ Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε ότι θα συμμετάσχετε στο Θερινό, για να ισχύσει η έκπτωση.

Πώς θα πάω στην Άνδρο; Σύντομα θα αναρτηθούν οι πληροφορίες που αφορούν στα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για την Άνδρο.

Ποιο είναι το Πρόγραμμα του Θερινού; Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί σύντομα. Μπορείτε να κατεβάσετε το προσωρινό πρόγραμμα από εδώ.

Προσοχή! Για την καλύτερη διεξαγωγή των εργασιών του «Θερινού», υπάρχει όριο στους συμμετέχοντες. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οι 40.

Δείτε το site του θερινού Πανεπιστημίου εδώ




Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

4 Μαΐ 2014

Ενσυναίσθηση και Αισθητική Εμπειρία


Της Νίκης Λαμπροπούλου

Ανακτήθηκε από:
http://intelligenesis.eu/web/

Σκοπός µας, στην εργασία αυτή που θα παρουσιάσουµε, είναι να προσεγγίσουµε την ενσυναίσθηση, την αισθητική εµπειρία και τη σχέση τους, αν υπάρχει· η έρευνα για την έννοια της αισθητικής εµπειρίας στηρίχθηκε σε υπάρχουσες θεωρίες της Αισθητικής, ενώ η αναφορά στην ενσυναίσθηση ως διαδικασία του αυτοοργανώσιµου νου, ίσως περάσει ελάχιστα και στα εδάφη της γνωστικής ψυχολογίας, προσπαθώντας να ξεφύγουµε από τη χρήση της έννοιας αυτής, ως µεταφυσικό φαινόµενο. Κατόπιν θα προσπαθήσουµε να εντοπίσουµε την τοµή τους, όπως επίσης την έννοια της αποστασιοποίησης και την τοµή της µε τις δύο προηγούµενες.

Έχουµε την τύχη (ή την ατυχία), να ερευνούµε εκ των υστέρων, σε µια εποχή Post Modern, που το Κάλλος και το Μη-Κάλλος στέκονται µε την ίδια βαρύτητα και η καλλιτεχνική βούληση, οι µορφολογικές τάσεις της τέχνης ανακλώνται στη θεωρητική συνείδηση της εποχής µας, αλλά και κάθε εποχής, εκφράζοντες αµφότερες τη συγχρονικότητά τους, ορίζοντας κάθε φορά τη φύση µιας γνώσης. ∆ε σηµαίνει επίσης, πως η λέξη ενσυναίσθηση ή αισθητική εµπειρία στο πέρασµα των αιώνων σηµαίνει το ίδιο κάθε εποχή (π.χ. η λέξη δηµοκρατία από την αρχαιότητα ως σήµερα) καθώς «η αισθητική συγκίνηση στηρίζεται σε σύνθετες διανοητικές διεργασίες, παρασύροντας στο παιχνίδι συστήµατα αξιών, ιδεολογιών και εποµένως αναγνωρίσιµων πολιτισµικών κωδίκων»

Για να διαβάσετε ολόκληρη την εργασία της Νίκης Λαμπροπούλου...

πατήστε εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...