26 Οκτ 2013

Η μεγάλη έρευνα για το εκπαιδευτικό λογισμικό συνεχίζεται


Η
μεγάλη έρευνα του ιστολογίου της "Εκπαίδευσης Ενηλίκων" για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων εκπαιδευτικών εφαρμογών συνεχίζεται. Η έρευνα βασίζεται στις απαντήσεις των εκπαιδευτικών-εκπαιδευτών που παρέχουν οποιασδήποτε μορφή εκπαίδευσης-κατάρτισης. Η απάντηση στο σχετικό ερωτηματολόγιο είναι φυσικά ανώνυμη και δε διαρκεί πάνω από 2-3 λεπτά.

Σας προσκαλώ να απαντήσετε το σχετικό ερωτηματολόγιο και να διευκολύνετε τη διεξαγωγή της έρευνας. Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στο ιστολόγιο μετά το τέλος της έρευνας

Για να απαντήσετε το ερωτηματολόγιο της έρευνας, κάντε κλικ εδώ



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

25 Οκτ 2013

How to make the most out of Twitter and Facebook in classrooms


Π
αρουσίαση του Sevim Açıkgöz στο Reform Symposium Free Online Conference (RSCON) an online global event highlighting “wow” moments in teaching and learning. RSCON4 took place October 11th - 13th, 2013, in conjunction with Connected Educator Month and was hosted by this community, the Future of Education. The entire conference was held online using the Blackboard Collaborate webinar platform. People worldwide attended this online event for free from anywhere with Internet access, including their mobile devices. Please join the Future of Education community to keep updated when RSCON5 will take place and connect with over 10,000 educators worldwide.


Για να παρακολουθήσετε την εξαιρετική παρουσίαση...



κάντε κλικ εδώ

Πηγή Ανάρτησης:
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

23 Οκτ 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΠ


Α
ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: Ελένη Σφακιανάκη, Επ. Καθηγητρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Δημήτρης Γιαννιάς, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών ΔΕΟ, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ:

Τίτλος Προγράμματος Κατάρτισης: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διάρκεια: 10 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Η Διοίκηση Ολική Ποιότητας (Δ.Ο.Π.) αποτελεί ένα σύγχρονο «μοντέλο διοίκησης» που υποστηρίζει ότι η ποιότητα είναι ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων μελών και όλων των λειτουργιών μέσα στον οργανισμό. Η Δ.Ο.Π. αναγνωρίζει ότι για να είναι ένας οργανισμός αληθινά αποδοτικός, κάθε τμήμα του πρέπει να έχει ομαλή συνεργασία με τα υπόλοιπα, επειδή κάθε άτομο και δραστηριότητα επηρεάζει και επηρεάζεται από άλλα. Η χρήση και η εφαρμογή τεχνικών και εργαλείων της Δ.Ο.Π, αποσκοπεί στη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών σε κάθε οργανισμό...


Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός παρά τις ιδιαιτερότητες του, δεν παύει να είναι ένας οργανισμός με άτομα τα οποία εργάζονται με στόχο την εκπαίδευση και άρα η υιοθέτηση των αρχών της Δ.Ο.Π. θα συνεισφέρει στην συμμετοχή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων. Στη προσπάθεια να εισαχθεί η Δ.Ο.Π. στους δημόσιους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργήθηκε το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (ΚΠΑ) ως ένα μοντέλο αυτό-αξιολόγησης των επιδόσεων του οργανισμού, σύμφωνα με το οποίο τα άριστα αποτελέσματα ως προς την οργανωτική απόδοση, τους πελάτες/πολίτες και την κοινωνία εξαρτώνται από την ηγεσία, τη στρατηγική και τον προγραμματισμό, το ανθρώπινο δυναμικό, τις συνεργασίες και τους πόρους και τις διοικητικές διαδικασίες.

Η εκπαίδευση αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια που έχουν τόσο θεσμικό χαρακτήρα αλλά και φιλοσοφικό μια και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της σύγχρονης κοινωνίας. Η φιλοσοφία και οι αρχές της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας μπορούν να έχουν σημαντικές εφαρμογές και στη διοίκηση της Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα πλέον με την εφαρμογή της αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών. Η εφαρμογή της ΔΟΠ στην εκπαίδευση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διοίκηση των Εκπαιδευτικών Οργανισμών καθώς επίσης και να συμβάλλει ώστε μια Εκπαιδευτική μονάδα να λειτουργήσει με άριστο και ποιοτικό τρόπο.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης έχει στόχο να εισάγει τους ενδιαφερόμενους στις αρχές και τα εργαλεία της Δ.Ο.Π. με εμβάθυνση στη περιοχή της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει την δυνατότητα της προσωπικής διαρκούς βελτίωσης (βασικό γνώρισμα στη φιλοσοφία της Δ.Ο.Π) η οποία πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα που προσφέρει, συντελεί και στην διαρκή βελτίωση του οργανισμού ως σύνολο. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τις προδιαγραφές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΘΥΝΟΝΤΑΙ: 

Σε Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
Σε ιδιοκτήτες εκπαιδευτικών οργανισμών κάθε είδους
Διοικητικά και Παιδαγωγικά Στελέχη Εκπαίδευσης (Περιφερ. Διευθυντές, Διευθυντές εκπαίδευσης, Σχολικούς Συμβούλους κ.λπ.)
Σε εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Σε διοικητικά και εκπαιδευτικά στελέχη της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, και γενικότερα
Στον οποιονδήποτε εργάζεται ή πρόκειται να εργαστεί στην Εκπαίδευση
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικής επικοινωνίας (e-mail).

Τα προγράμματα υλοποιούνται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Μέχρι 4 Νοεμβρίου 2013.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων είναι διαρκής.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 11 Νοεμβρίου 2013.

Με την πιστοποίησή της ολοκλήρωσης του προγράμματος κατάρτισης οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισής οι συμμετέχοντες έχουν διαρκή υποστήριξη από μέλος ΔΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου με πολυετή εμπειρία σε αυτή τη μορφή εκπαίδευσης. Το μέλος ΔΕΠ του ΕΑΠ δρα ως Σύμβουλος-Καθηγητής του συμμετέχοντα στη διαδικασία κατάρτισης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Tο πρόγραμμα προσφέρεται με σημαντική μείωση των διδάκτρων προς όλους, ούτως ώστε το τελικό κόστος συμμετοχής να διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

190 €

Στο παραπάνω κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται όλα τα έξοδα εγγραφής, συμμετοχής στο πρόγραμμα, χορήγησης του συνόλου του εκπαιδευτικού υλικού που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, της βεβαίωσης παρακολούθησης και της συνολικής διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 20 άτομα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

Στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο esfakianaki@eap.gr ή
Τηλεφωνώντας στο 2610367455 ή στο 6974471197 καθημερινά 9:00 έως 19:00.
Με επίσκεψή σας (ύστερα από συνεννόηση) στα γραφεία του προγράμματος (3ος όροφος, αίθουσα Σχολής Κοινωνικών Επιστημών) των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου στην Αθήνα, που βρίσκονται στη Λεωφόρο Συγγρού 23. Θα κλείσετε ραντεβού με μέλος ΔΕΠ, Σύμβουλο που συμμετέχει στη διαδικασία κατάρτισης για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί πάνω στο πρόγραμμα. 

COPYRIGHT 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...