1 Δεκ 2012

Σαββατοκύριακο και είναι ευκαιρία για γράψιμο...


Ά
ρπαξε την ευκαιρία και μπες στη διεύθυνση http://edu4adults.titanpad.com/1? για να συνεχίσεις την ιστορία. Κατάθεσε ελεύθερα, επώνυμα ή ανώνυμα την άποψή σου και συνέχισε την ιστορία από εκεί που την άφησε ο προηγούμενος. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και γίνε για λίγο συγγραφέας...




Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

30 Νοε 2012

6ο Ενημερωτικό Δελτίο του προγράμματος με τίτλο "Ανάπτυξη Καινοτόμων Μεθόδων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών-ARTiT


Τ
ο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο για το πρόγραμμα ARTiT, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, μπορείτε να το δείτε παρακάτω. H E.E.E.E. ήταν ο συντονιστής φορέας του προγράμματος. Σε λίγες ημέρες η ιστοσελίδα www.artiti.eu θα είναι πλήρως ενημερωμένη, οπότε μπορείτε να την επισκεφτείτε για να δείτε όλο το υλικό του προγράμματος.






Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

29 Νοε 2012

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Έναρξη υποβολής αιτήσεων 2013 - 2014‏


Θ
α θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι δεχόμαστε αιτήσεις για όλα τα προσφερόμενα Προγράμματά μας για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, από 12 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2013.


Αν έχετε υποβάλει αίτηση στο παρελθόν, τα στοιχεία σας παραμένουν καταχωρημένα στο σύστημα και η διαδικασία υποβολής της αίτησης θα είναι για εσάς ευκολότερη.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ακολουθώντας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο : http://portal.ouc.ac.cy/applicants.aspx μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2013.

Προσφερόμενα Προγράμματα Σπουδών στην ελληνική γλώσσα για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014:
...


Προπτυχιακά Προγράμματα : 
-Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό
-Διοίκηση Επιχειρήσεων 
-Αστυνομικές Σπουδές (αφορά μόνο σε απόφοιτους της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου) 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα : 
-Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος
-Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)
-Διοίκηση Μονάδων Υγείας
-Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
-Επικοινωνία και Δημοσιογραφία 
-Επιστήμες της Αγωγής
-Θεατρικές Σπουδές 
-Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα
-Πολιτική Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας
-Τραπεζική και Χρηματοοικονομική

Προσφερόμενα Προγράμματα Σπουδών στην αγγλική γλώσσα (μεταπτυχιακού επιπέδου) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014:

-Applied Health Informatics
-Business Administration (MBA)
-Educational Leadership Joint Degree Offered by Open University of Cyprus & Saint Louis University
-Theory of Education / Curriculum Development Joint Degree Offered by Open University of Cyprus & Saint Louis University

Παράλληλα, θα προσφερθεί περιορισμένος αριθμός θέσεων σε Διδακτορικό επίπεδο σε συγκεκριμένες ερευνητικές περιοχές και σε ορισμένα από τα προαναφερθέντα Προγράμματα Σπουδών.

Για όλη τη σχετική πληροφόρηση που αφορά στα προαναφερόμενα Προγράμματα Σπουδών (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας, στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο : http://www.ouc.ac.cy/web/guest/university/ps

Σημειώνεται ότι η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με τη διαδικασία του αλγόριθμου τυχαίας κατανομής θέσης (κλήρωση). Εξαιρούνται οι υποψήφιοι για τα διδακτορικά προγράμματα, η επιλογή των οποίων γίνεται από τριμελή επιτροπή ακαδημαϊκών. Σε όλες τις περιπτώσεις, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις εισαγωγής που έχει θέσει το κάθε Πρόγραμμα Σπουδών, οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστοχώρο του Πανεπιστημίου σε κάθε Πρόγραμμα χωριστά.

Επικοινωνία με το Α.Π.ΚΥ. :
στο τηλέφωνο 00357-22411600 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-15:00)
ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο admissions@ouc.ac.cy

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

28 Νοε 2012

Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση: Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Εφαρμογών


Σ
τη σελίδα του Αθανάσιου Νταραντούμη, από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Τ.Ε.) που ιδρύθηκε το 2000 και ανήκει στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα την πόλη της Μυτιλήνης, υπάρχει πλούσιο υλικό για την Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση και το σχεδιασμό μαθημάτων τηλεκπαίδευσης.


Για να δείτε το σχετικό υλικό, πατήστε εδώ



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

27 Νοε 2012

Διερεύνηση αντιλήψεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σχέση μεταξύ διαμόρφωσης σχολικών αυλών και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μάθησης και κοινωνικής υγείας μαθητών/τριών


Η
Αναρτημένη Ανακοίνωση με τίτλο "Διερεύνηση αντιλήψεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σχέση μεταξύ διαμόρφωσης σχολικών αυλών και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μάθησης και κοινωνικής υγείας μαθητών/τριών" θα παρουσιαστεί από το Συνάδελφο Γιάννη Γαρίτση και εμένα, το Σάββατο 1/12/2012 17:30-19:00 μ.μ. στο πλαίσιο του 6ου συνεδρίου της ΠΕΕΚΠΕ με θέμα: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη σημερινή πραγματικότητα. «Η εμπειρία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος», στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα του συνεδρίου, πατήστε εδώ



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

26 Νοε 2012

«Υγεία και μέσα επικοινωνίας σε περίοδο κρίσης»


Τ
ο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για όγδοη χρονιά τη σειρά διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη δεύτερη εκδήλωσή μας, με θέμα:

«Υγεία και μέσα επικοινωνίας σε περίοδο κρίσης»

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η υγεία είναι από τα δημόσια αγαθά που υφίστανται τις μεγαλύτερες περικοπές. Οι συνέπειες είναι τεράστιες. Επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης, χειροτέρευση της σωματικής και ψυχικής υγείας, μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής, αυτοκτονίες κ.ά. είναι μερικές από αυτές. Ιδιαίτερη σημασία έχει η μαζική εμφάνιση ψυχικών ασθενειών λ.χ. κατάθλιψη, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Οι κοινωνικές προεκτάσεις των συνεπειών της κρίσης στην υγεία είναι πολλαπλές. Κατʼ αρχήν εγκυμονούν τον κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης. Κατά δεύτερο λόγο, η επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς το ανθρώπινο κεφάλαιο, βασική πτυχή του οποίου είναι η υγεία, αποτελεί, ίσως, το σημαντικότερο συντελεστή της σύγχρονης οικονομίας. Ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλής ποιότητας εργατικό δυναμικό, είναι μια προβληματική συνάρτηση...



Επιπλέον, μεγάλο ερώτημα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι αν η κρίση γίνεται αφορμή για τον εξορθολογισμό των δαπανών ή μένουν ανέγγιχτες οι στρεβλώσεις, με αποτέλεσμα το τίμημα για τις υπηρεσίες υγείας να είναι ακόμα βαρύτερο χωρίς τελικά να βρίσκεται λύση. 

Ομιλητές:

Δημήτρης Λινός, Καθηγητής Χειρουργικής

Θεόφιλος Rosenberg, Αν.καθηγητής Χειρουργικής

Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος

Σοφία Νέτα, Δημοσιογράφος

Δήμητρα Ευθυμιάδου, Ιατρική συντάκτρια

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καθηγητής Γιώργος Πλειός, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», ώρα 6:00 μ.μ.

H εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.



Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ρούλα Λάββα, τηλ: 210 3689413, rtsitsop@media.uoa.gr

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...