4 Ιουλ 2014

Δωρεάν πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών


Η
εκμάθηση ξένων γλωσσών με το Duolingo (σύμφωνα με τη δήλωση της σχετικής σελίδας) είναι εντελώς δωρεάν - τώρα και για πάντα - χωρίς διαφημίσεις ή κρυφές χρεώσεις.

Μετά τη δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα ο χρήστης επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί να μάθει και ή ξεκινάει την εκμάθηση της γλώσσας από την αρχή, ή πραγματοποιεί ένα τεστ κατάταξης ώστε να ξεκινήσει από επίπεδο στο οποίο βρίσκεται. 

Ορισμένες από τις γλώσσες που υποστηρίζονται είναι Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά κ.ά.

Για να δοκιμάσετε αυτήν την πραγματικά πολύ αξιόλογη προσπάθεια...



πατήστε εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

1 Ιουλ 2014

Περιβάλλοντα Μάθησης στο Διαδίκτυο και Εκπαίδευση από Απόσταση


Τ
ου Παναγιώτη Σ. Αναστασιάδη

Επίκουρου Καθηγητή Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Εισαγωγή

Αναμφισβήτητα σήμερα βιώνουμε την εποχή της επανάστασης της πληροφορίας ως αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης των νέων εφαρμογών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, που διαπερνά το σύνολο σχεδόν της επαγγελματικής, αλλά και της καθημερινής μας ζωής (Kling, 2000). Η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), θα αποτελέσει το διάδοχο μοντέλο της βιομηχανικής κοινωνίας (Webster, 1994; Anastasiades 2002a). Η αναδυόμενη ΚτΠ χαρακτηρίζεται από την ανατροπή της βασικής σχέσης ανθρώπου και πληροφορίας (Anastasiades,2002b) με την έννοια ότι στις μέρες μας η ψηφιοποιημένη πληροφορία – υπό τη μορφή προϊόντων και υπηρεσιών- διαχέεται προς τους ανθρώπους, οι οποίοι την αναζητούν από τις οθόνες των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο, βελτιώνοντας τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους

Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου...

πατήστε εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...