20 Δεκ 2013

Επιτέλους! Λύσεις (με video) για γνωστά προβλήματα στο Microsoft Office


Ε
πιτέλους! Στα video που ακολουθούν εξηγώ ορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν στο Word και το Excel, οι οποίες "λύνουν" τα χέρια των χρηστών, αντιμετωπίζοντας ορισμένα από τα πιο γνωστά "προβλήματα" - "ερωτήματα" που υπάρχουν για τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Πως βάζουμε άνω τελεία στο Word;

Πως κάνουμε λατινική αρίθμηση με ελληνικούς χαρακτήρες;

Πως μπορούμε να επιλέξουμε κάθετα κείμενο;

Πως βάζουμε ελληνικά εισαγωγικά στο excel;

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση vlookup για αναζήτηση τιμής που δε βρίσκεται στην πρώτη στήλη πίνακα;

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμφωλευμένες συναρτήσεις if χωρίς να πληκτρολογήσουμε τον τύπο;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα (και σε πολλά ακόμα σύντομα) δίνουν απαντήσεις τα video που δημιούργησα και τα οποία μπορείτε να δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης

1. Εισαγωγή άνω τελείας στο Word


2. Κάθετη επιλογή κειμένου στο Word

3. Λατινική αρίθμηση με ελληνικούς χαρακτήρες στο Word

4. Ελληνικά εισαγωγικά στο Excel

5. Χρήση εμφωλευμένων συναρτήσεων if χωρίς πληκτρολόγηση και χρήση της συνάρτησης vlookup για αναζήτηση τιμής που δε βρίσκεται στην πρώτη στήλη του πίνακα
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

19 Δεκ 2013

Συγκριτική Επισκόπηση Συστημάτων Υποστήριξης της Μάθησης


Διπλωματική εργασία του Διονύση Ζαφειρόπολου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

“ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”


ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα μάθησης τα οποία υποστηρίζουν εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, επιτρέπουν τη συστηματική διαχείριση του εκπαιδευτικού υλικού και υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες των μαθημάτων. Τα συστήματα αυτά έχουν λειτουργικότητες όπως: η ανάρτηση ψηφιακού υλικού, η διεξαγωγή συζητήσεων, η ανάρτηση ασκήσεων-εργασιών, η πραγματοποίηση εξετάσεων και πολλές άλλες. Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι η διερεύνηση του χώρου των συστημάτων μάθησης τα οποία υποστηρίζουν εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς επίσης και η παρουσίαση και η εφαρμογή μεθόδου αξιολόγησης τους, αξιολογώντας τα συστήματα σύμφωνα με μια λίστα λειτουργικών απαιτήσεων...Στο 1ο κεφάλαιο της διπλωματικής εργασίας γίνεται μια περιγραφή των βασικών εννοιών της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς επίσης και έννοιες που αφορούν τα συστήματα υποστήριξης μάθησης όπως:CBT, VLE, LMS, LCMS, CMS, Mobile Learning. 
Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται μια επισκόπηση του χώρου των Συστημάτων Μάθησης Learning Course Management Systems (LCMS). Συγκεκριμένα γίνεται μία καταγραφή των χαρακτηριστικών των πιο δημοφιλών συστημάτων τόσο των εμπορικών όσο και των συστημάτων ανοικτού κώδικα με τη χρήση ενός κοινού template όπου καταγράφονται τα εξής στοιχεία: Κατασκευαστής, Σύντομη περιγραφή Λογισμικού, Πλεονεκτήματα (Δυνατά Σημεία ), Μειονεκτήματα (Αδυναμίες, Ελλείψεις), Πελατολόγιο, Τρέχουσα Έκδοση έτσι ώστε να μπορεί κάποιος εύκολα να τα συγκρίνει και να τα αξιολογήσει. 
Στο 3ο κεφάλαιο πραγματοποιείται ανάλυση απαιτήσεων ενός σύγχρονου συστήματος μάθησης έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η μεθοδολογία αξιολόγησης σε μια λίστα από χαρακτηριστικά-απαιτήσεις για τα συστήματα που παρουσιάζονται στο κεφάλαιο 2. 
Στο 4ο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μεθοδολογία Αξιολόγησης των συστημάτων μάθησης η οποία στηρίζεται στη θεωρία της ασαφούς λογικής. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία εφαρμόστηκε σαν μελέτη περίπτωσης για την...

Για να διαβάσετε/κατεβάσετε ολόκληρη τη διπλωματική, κάντε κλικ εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

17 Δεκ 2013

16 Δεκ 2013

Εγκατέστησε στα windows android εφαρμογές, παιχνίδια και ότι άλλο υπάρχει σε android.


Ανακτήθηκε από το ιστολόγιο lefta4klik

Με ένα πάρα πολύ απλό τρόπο που μπορούμε να τρέχουμε στα windows εφαρμογές, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο είναι σε android μορφή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα που θα δούμε στο πιο κάτω βίντεο με το οποίο θα μπορείτε να τρέχετε εφαρμογές android, αλλά και να κατεβάζετε τις εφαρμογές που θέλετε με πολύ εύκολο τρόπο.

Μακάρι να σας φανεί χρήσιμο!

Δείτε τον οδηγό βίντεο για να δείτε πόσο απλά γίνεται:Για να κατεβάσετε το προγραμματάκι που χρειάζεται...

κάντε κλικ εδώ, περιμένετε 5" και πατάτε skip στη διαφήμιση
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...