28 Ιουν 2014

Αποθετήριο Σεναρίων Διδασκαλίας του Πανεπιστημίου Πατρών


Τ
ο παρόν αποθετήριο Σεναρίων Διδασκαλίας κατασκευάστηκε για χρήση από την εκπαιδευτική κοινότητα, την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των μελών της και στοχεύει στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου. Η κατασκευή του αποθετηρίου, δεν χρηματοδοτήθηκε από κάποιο πρόγραμμα. Αποτελεί ανιδιοτελή συνεισφορά του Εργαστηρίου για τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Κάθε εκπαιδευτικός που έχει διαμορφώσει και ελέγξει στην πράξη την ορθή λειτουργία ενός Σεναρίου Διδασκαλίας οποιασδήποτε έννοιας ή θέματος και σε οποιαδήποτε τάξη, μπορεί να το καταγράψει στη βάση, ώστε αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς.

Η καταχώρηση ενός Σεναρίου στη βάση δεν συνεπάγεται την άμεση διάθεσή του για χρήση. Η ορθότητα του Σεναρίου ελέγχεται από ειδική Eπιστημονική Eπιτροπή και ο κατασκευαστής του θα ενημερωθεί σε εύλογο χρόνο για την αποδοχή ή όχι της διδακτικής πρότασης που κατέθεσε.

Κάθε αποθηκευμένο και εγκεκριμένο Σενάριο στην παρούσα βάση δεδομένων θα φέρει μετά τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού - κατασκευαστή του και θα συνοδεύεται πάντα από αυτό.

Η καταγραφή ενός Σεναρίου στη βάση δεδομένων συνεπάγεται το δικαίωμα του διαχειριστή της βάσης να το δημοσιοποιήσει και να διατηρεί τα δικαιώματα δημοσιοποίησης με αναπόσπαστο συνοδευτικό στοιχείο το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα του Σεναρίου.

Με βάση τη νομοθεσία (Ν. 2121/1993) περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των Σεναρίων της βάσης με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, παρά μόνον η εκπαιδευτική χρήση τους στη σχολική τάξη.

Για μπείτε στο αποθετήριο σεναρίων διδασκαλίας...



πατήστε εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

26 Ιουν 2014

Πως να επεξεργαστείτε αρχεία pdf μέσω Google Docs


Retrieved from http://www.wikihow.com/Make-PDFs-Editable-With-Google-Docs

Do you have a PDF file that contains text you want to edit? While you can't edit the file itself, you can use Google Drive to extract the text from a PDF file and place it into a normal document, which you can then edit and format it however you please. Scroll past the jump for more information.

To see the rest of the post, click here



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

24 Ιουν 2014

GOOGLE I/O 2014 EXTENDED THESSALONIKI BE THERE … SIT BACK AND ENJOY…


Α
πόλαυσε 2 καλοκαιρινές βραδιές παρέα με τους Google Developers Thessaloniki σε ένα χαλαρό και μαγευτικό περιβάλλον


To GDG Thessaloniki, μεταμορφώνει τον χώρο της πύλης της ΧΑΝΘ-HELEXPO και σε προ[σ]καλεί* να:

SAN FRANCISCO - LIVE
Ταξίδεψε μαζί με τους Google Developers Thessaloniki στο SAN FRANCISCO και “χαιρέτησε” live πάνω απο 50.000 ανθρώπους, σε πάνω απο 100 χώρες.

START UP DISRUPTED
Δές μερικούς απο τους πιο ενδιαφέροντες νέους πρωταγωνιστές της ανερχόμενης Ελληνικής επιχειρηματικότητας, να παρουσιάζουν on stage καινοτόμες ιδέες και προτάσεις και μπροστά απο κορυφαίους κριτές!

MAP UP EVENT #2
Πάρε το κινητό σου ή την κάμερα σου, φωτογράφησε την πόλη σου απο 23-25 Ιουνίου και έλατε με την παρέα σου να τα αναρτήσετε Live στις 25 Ιουνίου. Γίνε και εσύ ένας official Map Maker και άλλαξε την πόλη σου!
TOUCH-LESS TECHNOLOGY
Γνώρισε απο κοντά τα LEAP MOTION ! και για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα γνώρισε τα πάντα για touch-less technology σε μια νέα εμπειρία αλληλεπίδρασης με τον ηλεκτρονικό κόσμο.

GOOGLE STREET VIEW
Γνώρισε απο κοντά όλα τα μυστικά του Street View, πώς μπορείς να συμμετέχεις και εσύ σαν Street Viewer μέσα απο το Photo Sphere και το πώς βελτιώνει την πόλη σου.

ROBO CORNER
Πώς θα σου φαίνονταν να μπορούσες να δώσεις εντολές σε ένα robot και αυτό να ζωγραφίσει για σένα στην άμμο? Δές το LEGO Mind Storm Robot απο κοντά να ζωγραφίσει και διασκέδασε δημιουργώντας.

IMPORTANT UPDATE!

“ Θές να γίνεις πρωταγωνιστής του Google I/O Extended και να μιλήσεις real time με Googlers στο San Francisco?

Αυτή είναι η ευκαιρία σου! “

Κάνε την ερώτηση σου live σε developers και στελέχη της Google San Francisco!



*Κράτησε την θέση σου για το event εδώ! Είσοδος δωρεάν




Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

22 Ιουν 2014

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου NANOTEXNOLOGY


Έ
να από τα μεγαλύτερα επιστημονικά γεγονότα του καλοκαιριού σε ευρωπαϊκό επίπεδο πραγματοποιείται για μία ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη στις 5-12 Ιουλίου 2014.

Το επιστημονικό πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2014 που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει:
• Το 11ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (ΝΝ14), 8-11 Ιουλίου 2014
• Το 7ο Διεθνές Συμπόσιο στα εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE14), 7-10 Ιουλίου 2014
• Το 8ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική (ISSON14), 5-12 Ιουλίου 2014
• Την 4η Έκθεση στις Νανοτεχνολογίες (EXPO14), 7-11 Ιουλίου 2014
Το πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2014 διερευνά ευκαιρίες έρευνας,
...


καινοτομίας και εφαρμογών στους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, φέρνει κοντά ερευνητές και ανθρώπους της αγοράς δημιουργώντας δυνατότητες και δίκτυα συνεργασίας σε όλο τον κόσμο και παρουσιάζει όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των Νανοεπιστημών σε διεθνές επίπεδο.
Ειδικά εργαστήρια, εκδηλώσεις και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θερινό σχολείο για επιστήμονες, ερευνητές φοιτητές αλλά και ειδικό τμήμα για μαθητές μετά από προεπιλογή, συναντώνται στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναδεικνύεται σε κέντρο καινοτομίας.
Περισσότεροι από 2000 ερευνητές από 53 χώρες του κόσμου, 130 διεθνούς κύρους ομιλητές, 250 ομιλίες, 320 poster και 58 συναντήσεις ερευνητών με ανθρώπους της αγοράς είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του επιστημονικού πολυγεγονότος ΝΑΝΟΤΕXNOLOGY 2014 που έχει εξελιχθεί σε επιστημονικό ευρωπαϊκό θεσμό.
Η αγορά των προϊόντων νανοτεχνολογίας μέχρι το 2015 αναμένεται σε παγκόσμιο επίπεδο να ξεπεράσει τα 1.1 τρις δολάρια, ενώ η παραγωγή της καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος HORIZON 2020 με 80 δις Ευρώ.
Για τα νέα επιτεύγματα και γεγονότα του NANOTEXNOLOGY 2014 σας καλούμε να συμμετέχετε στη Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι. 
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...