15 Σεπ 2017

Michel Alhadeff-Jones: Temporal Complexity in adult life and transformative learning


E
arlier this Summer, I had the privilege to share my current research around time, rhythms and education as a keynote speaker at two scientific events, respectively at Columbia University (USA) and at the University of Fribourg (Switzerland).


The video recordings of these two lectures are now available online.
To watch them, please follow the links below.

Temporal Complexity in adult life and transformative learning
Second Annual Jack Mezirow Annual Lecture, organized at Teachers College, Columbia University

Revisiter les rythmes de l’éducation et de la formation dans une perspective critique (in French)
Keynote lecture at the 2017 Conference of the Swiss Society for Research in Education

Those videos are displayed on my new blog Autoethnography of a rhythmanalyst. Feel free to browse my previous reflections and to post comments or questions at:
___
Michel Alhadeff-Jones, Ph.D.
Adjunct Associate Professor, Teachers College, Columbia University
Executive Director, Sunkhronos Institute, Switzerland
Lecturer, University of Fribourg, Switzerland

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

13 Σεπ 2017

Διαδραστικό διαδικτυακό project “The Secret of fire” από τη ΔΔΕ Δράμας


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,


Με τις θερμότερες ευχές μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σάς ενημερώνουμε ότι φέτος θα υλοποιήσουμε στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της ΔΔΕ Δράμας το διαδραστικό διαδικτυακό project “The Secret of fire”. Πρόκειται για ένα project που κινείται στα όρια του ρεαλισμού και της φαντασίας και στο οποίο βασικοί ήρωες του “The Jungle Book” μεταμορφώνονται σε Virtual Participants της διαδικασίας, προκειμένου να αλληλεπιδράσουν με τους συμμετέχοντες στο project εκπαιδευτικούς. Το “The Secret of Fire” είναι ένα "διαδικτυακό παραμύθι" το οποίο μεταφέρει τη λογική του Gamification, στη διαδικτυακή μάθηση. Στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν να έρθουν σε επαφή με μοντέλα και τεχνικές που αναπτύσσουν το κοινωνικό περιεχόμενο της μάθησης στη διαδικτυακή εκπαίδευση, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ως τελικό προϊόν ένα αποθετήριο θεωρητικών αρχών και καλών πρακτικών που σχετίζονται με τις σύγχρονες τάσεις της διδακτικής στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης.

Θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά για μας η συμμετοχή σας σε ένα ακόμη διαδικτυακό μάθημα της ΔΔΕ Δράμας.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://elearning.didedra.gr/ να επιλέξετε είσοδος στο “The Secret of Fire” και να ακολουθείτε τις σχετικές οδηγίες.
Εάν έχετε κωδικούς από τη συμμετοχή σας σε παλαιότερα μαθήματα μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ή μπορείτε να κάνετε μία νέα εγγραφή. Σε κάθε περίπτωση θα σας ζητηθεί ένα κλειδί εγγραφής το οποίο είναι το Secret2017@

Αφού εγγραφείτε μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες οδηγίες για το project το οποίο θα εμφανιστεί πλήρως στις 11 Σεπτεμβρίου.
Από την ημερομηνία αυτή και έως το τέλος του έτους θα μπορείτε να συμμετέχετε και να εκτελείτε τις δραστηριότητες των πέντε levels του project στους ρυθμούς που εσείς θα επιλέξετε.

Με εκτίμηση
Σπύρος ΚιουλάνηςΔιαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

12 Σεπ 2017

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...