ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:

14 Μαΐ 2011

Κραυγή αγωνίας από χιλιάδες αποφοίτους των ΙΕΚ

Κραυγή αγωνίας βγάζουν χιλιάδες απόφοιτοι των δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ που περιμένουν εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τις εξετάσεις πιστοποίησης.

Το υπουργείο παιδείας αφού κατάργησε τον εποπτεύοντα φορέα των ΙΕΚ, τον ΟΕΕΚ και αφού ενέταξε τα ΙΕΚ στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, άλλαξε και τον κανονισμό διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περικόψει δαπάνες.
Το πρόβλημα είναι ότι λόγω παντελούς άγνοιας των υπευθύνων, ο καινούριος κανονισμός είναι πρακτικά ανεφάρμοστος με αποτέλεσμα οι πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης να καθυστερούν σχεδόν δύο χρόνια, κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες αποφοίτους οι οποίοι περιμένουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους και να αναγνωρίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα για α βγουν στην αγορά εργασίας.

Δεν είναι ...λίγες οι περιπτώσεις παιδιών που ενώ βρήκαν εργασία, τελικά δε μπόρεσαν να προσληφθούν καθώς δε διέθεταν το πολυπόθητο χαρτί της πιστοποίησης.
Θα πρέπει επίσης να αναλογισθούμε ότι όταν δεήσει το Υπουργείο Παιδείας να προκηρύξει επιτέλους τις εξετάσεις πιστοποίησης θα υπάρχουν παιδιά που θα έχουν τελειώσει τις σπουδές τους δύο χρόνια πριν με ότι αυτό συνεπάγεται για τον επιπλέον κόπο που θα πρέπει να καταβάλουν για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα υπάρχει πλήρης σιωπή τόσο από το Υπουργείο που κάθε λίγο εμπαίζει τα παιδιά ανακοινώνοντας ότι θα γίνουν οι εξετάσεις σε σύντομο χρόνο (ενδεικτικά δείτε εδώ), όσο και από όλους τους υπόλοιπους φορείς (κόμματα, ενώσεις κλπ.)

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η σιωπή από τα μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά που έχουν θάψει βαθιά το θέμα.

Λες και οι χιλιάδες απόφοιτοι των ΙΕΚ είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Λες και δεν υπάρχουν.
Λες και όλοι να έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουν κάποια παιδιά, τα δικά μας παιδιά, που είναι εγκλωβισμένα στην αναβλητικότητα και ανεπάρκεια των υπευθύνων.

Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ είναι παιδιά που έχουν κι αυτά δικαιώματα έστω κι αν δεν έχουν τη φωνή να τα διεκδικήσουν δυνατά.

Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί που συνωστίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα να ασχοληθούν και με πιο σοβαρά θέματα που δεν τυγχάνουν μεγάλης προβολής, αλλά τα οποία έχουν να κάνουν με παιδιά και τα οποία είναι πιο ευαίσθητα από τις διάφορες ανοησίες με τις οποίες τους ακούμε να ασχολούνται.

Λυπάμαι για το σκληρό ύφος της ανάρτησης, αλλά όταν μιλάμε για παιδιά που είναι εγκλωβισμένα λόγω ανεπάρκειας των υπευθύνων, δεν υπάρχει άλλος τρόπος και άλλο ύφος για να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...