ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:

20 Απρ 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ( Labs.OpenGov) - 5ος ΚΥΚΛΟΣ‏

Τ
α "Εργαστήρια Ανοικτής Διακυβέρνησης" ( Labs.OpenGov), που από τον Σεπτέμβριο του 2011 λειτουργούν με την ευθύνη της Μονάδας Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), έχουν ως στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας και των ιδεών τόσο των στελεχών της δημόσιας διοίκησης όσο και των συναλλασσομένων με αυτήν για τον ανασχεδιασμό των λειτουργιών της με χρήση και των νέων τεχνολογιών. Ο λειτουργικός ανασχεδιαμός της διοίκησης θα επιτρέψει την ενίσχυση της επιχειρησιακής της ικανότητας και τις δυνατότητές της να παράγει καινοτόμες και χρήσιμες υπηρεσίες με βέλτιστη σχέση κόστους-ωφέλειας.


Τα "Εργαστήρια Ανοικτής Διακυβέρνησης" έχουν περισσότερους από 3100 εγγεγραμμένους χρήστες οι οποίοι στους πέντε κύκλους οι οποίοι λειτούργησαν μέχρι σήμερα υπέβαλαν συνολικά 850 προτάσεις που συζητήθηκαν με πάνω από 2000 παρεμβάσεις- σχόλια.

Στον 5ο κύκλο των "Εργαστηρίων Ανοικτής Διακυβέρνησης" που ξεκίνησε των Νοέμβριο του 2011, ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιανουρίου 2012 και είναι αφιερωμένος στην υποβολή προτάσεων για την μείωση του λειτουργικού κόστους και την απλούστευση και βελτίωση των διοικητικών διαδικασιών των φορέων του δημοσίου στις συναλλαγές με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, υποβλήθηκαν 152 προτάσεις..


Από αυτές η Επιστημονική Επιτροπή των Εργαστηρίων επέλεξε έξι με κριτήρια την ευστοχία στην περιγραφή του προβλήματος, την ωριμότητα και εφικτότητα
της προτεινόμενης λύσης και την εξοικονόμηση πόρων. Στην επιλογή των προτάσεων συνεκτιμήθηκε η αξιολόγηση των εγγεγραμμένων χρηστών του labs.opengov.gr. 

Oι προτάσεις που έχουν επιλεγεί θα παρουσιαστούν σε ανοικτή ημερίδα
στις 24/4/2012 (10:00 - 16 :30) στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. 

Στην ίδια εκδήλωση επιπλέον θα παρουσιαστούν παρεμβάσεις και
πρωτοβουλίες σε σχετικά θέματα και θα υπάρξει ανοικτή συζήτηση με συμπεράσματα και προτάσεις.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα εδώ: https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp και επιλέγοντας το Πρόγραμμα με κωδικό 80080Τ12 και τίτλο «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΕΛΤΙΣΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ και στον δικτυακό τόπο http://labs.opengov.gr


-Μονάδα Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών του ΕΚΔΔΑ 
-Επιστημονική Επιτροπή των "Εργαστηρίων Ανοικτής Διακυβέρνησης" (labs.OpenGov)"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...