19 Μαρ 2014

Που ήταν άραγε όλοι οι υπόλοιποι;


Τ
η Δευτέρα 17/3/2014 πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η ημερίδα "Παρουσίασης Αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ", στην οποία είχα την τύχη να παρευρεθώ.


Μεταξύ των παρευρισκομένων οργανωτών ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο εκτελεστικός Δ/ντης του ΙΜΕ ΓΕΣΕΒΕΕ, ο προϊστάμενος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δ/ντης ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών κ.ά.

Επίσης παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος παιδείας, ο εκπρόσωπος του υπουργού Μακεδονίας Θράκης και πλήθος εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.

Το ερώτημα είναι ένα:
Που ήταν όλοι οι ακαδημαϊκοί που εμπλέκονται στο επιστημονικό πεδίο της Δια Βίου Εκπαίδευσης;

Γίνονται πολλές φορές στη Θεσσαλονίκη ανάλογες εκδηλώσεις όπου παρουσιάζονται αποτελέσματα μεγάλων και επίπονων ερευνών για τη Δια Βίου Εκπαίδευση, ώστε να απουσιάζουν ΟΛΟΙ αυτοί που εκπαιδεύουν σε ανώτατο επίπεδο το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Ποιος είναι ακριβώς ο λόγος που προτίμησαν την αποχή από τη συγκεκριμένη εκδήλωση; Να υποθέσω ότι ο λόγος της απουσίας τους οφείλεται στο ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συνδρομή τους και τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης; Είναι όμως αυτό αρκετό, ώστε να απέχουν από τη διάχυση αυτής της πληροφορίας; Για μένα δεν είναι αρκετός λόγος. Ίσως πάλι φταίει το γεγονός ότι ένας μη πανεπιστημιακός φορέας "τολμάει" να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ερευνητικό αντικείμενο. Δε γνωρίζω, υποθέσεις κάνω...

Κρίμα γιατί για άλλη μια φορά η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει τα κόμπλεξ που τη διακατέχουν είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι


Βασίλης Σωτηρούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...