30 Νοε 2014

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία στον δημόσιο τομέα»


Ε
κδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία στον δημόσιο τομέα» οργανώνει την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, 9.30 πμ) το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ και Διακυβέρνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία).


Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής εκστρατείας «Ασφαλείς και υγιείς χώροι εργασίας 2014-2015» που οργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA).

Οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το άγχος στην εργασία συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των μεγαλύτερων...


προκλήσεων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας. Επηρεάζουν σημαντικά την υγεία των εργαζομένων, την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και των οργανισμών, τις εθνικές οικονομίες αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της.

Με βάση έρευνες που έχουν γίνει ένας στους έξι εργαζόμενους θα εμφανίσει προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου του ενώ το 50–60 % του συνόλου των χαμένων ημερών εργασίας μπορεί να αποδοθεί στο εργασιακό άγχος και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους.

Περισσότερα: www.healthy-workplaces.eu/el

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: Βίκυ Σουλάνδρου, 
Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μάνατζμεντ και Διακυβέρνησης του EPLO. 
Email: vsoulandrou@eplo.eu ● Τηλ. 210 7258801 ● Fax 210 7258040.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...