7 Δεκ 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΑΠ


Έ
ίναι γενικά αποδεκτό ότι η εκπαίδευση εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει προκλήσεις που οφείλονται τόσο στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όσο και στις ίδιες τις απαιτήσεις των καιρών και την ανάγκη των εκπαιδευτικών συστημάτων να προσαρμοστούν στα δεδομένα της σύγχρονης κοινωνίας. Η φιλοσοφία και οι αρχές της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας μπορούν να έχουν σημαντικές εφαρμογές και στη διοίκηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ειδικά τώρα με την εφαρμογή της αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών. Η Διοίκηση Ολική Ποιότητας (Δ.Ο.Π.) αποτελεί ένα σύγχρονο «μοντέλο διοίκησης» που υποστηρίζει ότι η ποιότητα είναι ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων μελών και όλων των λειτουργιών μέσα στον οργανισμό. Η Δ.Ο.Π. αναγνωρίζει ότι για να είναι ένας οργανισμός αληθινά αποδοτικός, κάθε τμήμα του πρέπει να έχει ομαλή συνεργασία με τα υπόλοιπα, επειδή κάθε άτομο και δραστηριότητα επηρεάζει και επηρεάζεται. Η χρήση και η εφαρμογή τε! χνικών και εργαλείων της Δ.Ο.Π, αποσκοπεί στη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών σε κάθε οργανισμό...
Με βάση τα παραπάνω καθώς και την ολοένα αυξανόμενη επικράτηση της Δ.Ο.Π. σε οργανισμούς κάθε τύπου σε όλο τον κόσμο, δόθηκε αντίστοιχη ώθηση για εφαρμογή της Δ.Ο.Π. στην εκπαίδευση. Έχει διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή της Δ.Ο.Π. στην εκπαίδευση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διοίκηση των Εκπαιδευτικών Οργανισμών καθώς επίσης και να συμβάλλει ώστε μια Εκπαιδευτική μονάδα να λειτουργήσει με άριστο και ποιοτικό τρόπο. Η ικανοποίηση των αναγκών όλων των μελών του εκπαιδευτηρίου και ο στρατηγικός σχεδιασμός των δράσεων του, συνδέονται άμεσα με τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης έχει στόχο να εισάγει τους ενδιαφερόμενους στις αρχές και τα εργαλεία της Δ.Ο.Π. με την απαιτούμενη εμβάθυνση στη περιοχή της εκπαίδευσης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΘΥΝΕΤΑΙ: 

Σε Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
Σε Διοικητικά και Παιδαγωγικά Στελέχη της Εκπαίδευσης (Περιφερ. Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Σχολικούς Συμβούλους κλπ)
Σε εκπαιδευτικό προσωπικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, και γενικότερα
Στον οποιονδήποτε εργάζεται ή πρόκειται να εργαστεί στην Εκπαίδευση
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο 
και ηλεκτρονικής επικοινωνίας (e-mail).

Τα προγράμματα υλοποιούνται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2013.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων είναι διαρκής.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 25 Φεβρουαρίου 2013.

Με την πιστοποίησή της ολοκλήρωσης του προγράμματος κατάρτισης οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισής οι συμμετέχοντες έχουν διαρκή υποστήριξη από μέλος ΔΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου με πολυετή εμπειρία σε αυτή τη μορφή εκπαίδευσης. Το μέλος ΔΕΠ του ΕΑΠ δρα ως Σύμβουλος-Καθηγητής του συμμετέχοντα στη διαδικασία κατάρτισης.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: Ελένη Σφακιανάκη, Επ. Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ:

Τίτλος Προγράμματος Κατάρτισης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διάρκεια
8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Tο πρόγράμμα προσφέρεται με σημαντική μείωση των διδάκτρων προς όλους, ούτως ώστε το τελικό κόστος συμμετοχής να διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

190 €

Στο παραπάνω κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται και η χορήγηση του συνόλου του εκπαιδευτικού υλικού που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 20 άτομα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

Στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο esfakianaki@eap.gr ή
Τηλεφωνόντας στο 2610367455 ή στο 6974471197 καθημερινά 9:00 έως 19:00.
Με επίσκεψή σας (ύστερα από συνεννόηση) στα γραφεία του προγράμματος (3ος όροφος, αίθουσα Σχολής Κοινωνικών Επιστημών) των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου στην Αθήνα, που βρίσκονται στη Λεωφόρο Συγγρού 23. Θα κλείσετε ραντεβού με μέλος ΔΕΠ, Σύμβουλο που συμμετέχει στη διαδικασία κατάρτισης για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί πάνω στο πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...