8 Ιαν 2014

Διαγωνισμός: Λύστε την άσκηση στο Excel και προβληθείτε στην "Εκπαίδευση Ενηλίκων"


Α
πό σήμερα το ιστολόγιο της "Εκπαίδευσης Ενηλίκων" εγκαινιάζει μια καινούρια διαδικασία, που είναι οι διαγωνισμοί γνώσης.

Οι διαγωνισμοί που θα λαμβάνουν χώρα θα αφορούν διάφορες θεματικές περιοχές. Η έναρξη γίνεται με πληροφορική και πιο συγκεκριμένα με το πρόγραμμα επεξεργασίας λογιστικών φύλλων Excel.

To "έπαθλο" για τον νικητή ή τους νικητές θα είναι η προβολή τους (εφόσον το επιθυμούν) σε ειδική ανάρτηση στο ιστολόγιο, γεγονός που θα τους δώσει την ευκαιρία να προβληθούν σε πάνω από 12.000 αναγνώστες του ιστολογίου μηνιαίως.

Το ιστολόγιο της "Εκπαίδευσης Ενηλίκων" δεν έχει τη δυνατότητα να "αμείψει" τους νικητές με άλλον τρόπο. Ωστόσο, ευχαρίστως θα δεχόταν χορηγίες από φορείς ως έπαθλα για τους διαγωνισμούς που θα τρέξουν στο άμεσο μέλλον.

Ας δούμε τον πρώτο διαγωνισμό:
Στο αρχείο work_file.xls το οποίο θα πρέπει να κατεβάσετε κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του αρχείου και στη συνέχεια επιλέγοντας Αρχείο Λήψη στο Google Drive, υπάρχει ένα φύλλο εργασίας με κάποια δεδομένα.

Τα ζητούμενα είναι:
1. Εάν πληκτρολογήσουμε στο κελί Β15 μία τιμή που θεωρητικά αντιστοιχεί στην ισοτιμία ενός ξένου νομίσματος, τότε να εμφανίζονται αυτόματα οι αντιστοιχίες των κελιών Β11:J11 σε αυτό το ξένο νόμισμα, στα κελιά Β14:J14
2. Εάν πληκτρολογήσουμε το λεκτικό του ξένου νομίσματος στο κελί C15, τότε το λεκτικό αυτό να εμφανίζεται αυτόματα δίπλα στα ποσά, τα οποία θα πρέπει να έχουν διαχωριστικό χιλιάδων, στα κελιά Β14:J14

Μία λύση του προβλήματος μπορείτε να δείτε στο video που υπάρχει παρακάτω
Τις λύσεις σας ως αρχεία excel μπορείτε να τις στέλνετε στο mail της Εκπαίδευσης Ενηλίκων: edu4adults@gmail.com έως τις 13/1/2014. Θα πρέπει στο mail να αναφέρετε εάν θέλετε να προβληθείτε στο ιστολόγιο εφόσον είστε ένας από τους νικητές και εφόσον το επιθυμείτε, να στείλετε τα στοιχεία που θέλετε να προβληθούν (π.χ. ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, επάγγελμα κ.λπ.). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...