ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:

7 Σεπ 2010

Κίνδυνος διαγραφής χιλιάδων εκπαιδευτών από το μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ


Το μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ όπως είναι γνωστό απαρτίζεται από όσους εκπαιδευτές ενηλίκων έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο των 300 ωρών της "Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών" και έχουν περάσει με επιτυχία τη διαδικασία πιστοποίησης.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Νεότερη ενημέρωση για το θέμα εδώ 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό που δεν είναι γνωστό στους περισσότερους εκπαιδευτές ενηλίκων του ΕΚΕΠΙΣ είναι η παράγραφος 9.4.1 του άρθρου 9 στο ΦΕΚ 1593/17-4-2005 (Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων) που προβλέπει την υποχρεωτική ανά 5ετία επικαιροποίηση της διδακτικής εμπειρίας των εκπαιδευτών προκειμένου...

να παραμείνουν στο μητρώο. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται η επαναπαρακολούθηση σεμιναρίου ή και η διαγραφή τους από το μητρώο.

Είναι προφανές ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτών ενηλίκων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Β' του ΕΚΕΠΙΣ αγνοούν τη συγκεκριμένη ρύθμιση και δεν έχουν ενημερωθεί από κανέναν υπεύθυνο φορέα ούτε καν από τον πλέον αρμόδιο, δηλαδή το ΕΚΕΠΙΣ.
Με δεδομένο ότι η 5ετία από την πρώτη φάση της πιστοποίησης πλησιάζει προς τη λήξη της, είναι προφανής η ανάγκη για επικαιροποίηση των στοιχείων της διδακτικής εμπειρίας των εκπαιδευτών προκειμένου να μη διαγραφούν από το μητρώο.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...