ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:

19 Νοε 2011

«Αξιοποίηση του κινηματογράφου σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΗ από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων

με θέμα:

«Αξιοποίηση του κινηματογράφου σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων»

[Ελεύθερη είσοδος για τα μέλη της Ένωσης]

Εμψυχωτής: Βαγγέλης Καλαμπάκας, σκηνοθέτης, καθηγητής ΑΠΘ

Συντονισμός: Αλέξης Κόκκος

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρες 6-9 μ.μ. στα γραφεία της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Οικονόμου 12-14 (πολύ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων).

Την εκδήλωση θα μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι και όσες επιθυμούν μέσω livestreaming. Δηλαδή, θα δείτε τις ομιλίες στον Η/Υ σας και στη συνέχεια, αν θέλετε, θα μπορείτε να στείλετε σχόλια ή ερωτήματα στους εισηγητές και να λάβετε απάντηση. Η μόνη υποδομή που χρειάζεται να διαθέτετε είναι ένας Η/Υ με γρήγορη σύνδεση στο internet. Θα πρέπει, όσοι και όσες θέλετε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «από απόσταση» να μας έχετε ειδοποιήσει έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, με e-mail, για την επιθυμία σας αυτή...Εμείς, μισή ώρα πριν αρχίσει η εκδήλωση θα σας ενημερώσουμε με e-mail για τον τρόπο με τον οποίο θα την παρακολουθήσετε.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με μια εισαγωγή από τον Αλέξη Κόκκο σχετικά με τη χρήση της τέχνης και ειδικότερα του κινηματογράφου στην εκπαίδευση ενηλίκων. Ο Βαγγέλης Καλαμπάκας θα αναφερθεί στα κριτήρια και στη μέθοδο με την οποία επιλέγουμε και αξιοποιούμε κινηματογραφικά έργα ως εναύσματα για την σε βάθος και με κριτικό τρόπο επεξεργασία διαφόρων θεμάτων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Στη συνέχεια θα παρουσιάσει αναλυτικά ένα παράδειγμα, αξιοποιώντας αποσπάσματα από την ταινία “Ο φόβος τρώει τα σωθικά” του R. W. Fassbinder.

Η μέθοδος που θα παρουσιαστεί αποτελεί συστατικό στοιχείο του project «ARTiT : Development of Innovative Methods of training the trainers», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συντονιστή φορέα την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...