17 Οκτ 2012

Ηλεκτρονική Κοινότητα Εκπαιδευτικών Πληροφορικής


Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στην Ηλεκτρονική Κοινότητα Εκπαιδευτικών Πληροφορικής 2 (ΗΚΕΠ2.0). Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Μάθησης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την επιστημονική καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιου Τζιμογιάννη και αποτελεί τον δεύτερο κύκλο αντίστοιχης δράσης της περασμένης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Έχει ως στόχο

την παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής για την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών Πληροφορικής-ΤΠΕ στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό, αξιοποιώντας τεχνολογίες και μεθόδους ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning).
τη δημιουργία, ανάπτυξη και υποστήριξη μιας Ηλεκτρονικής Κοινότητας Εκπαιδευτικών Πληροφορικής, η οποία θα συνδιαμορφώνει, θα μοιράζεται, θα σχεδιάζει και θα αξιολογεί εκπαιδευτικό υλικό, διδακτικές παρεμβάσεις, εκπαιδευτικά σενάρια, εμπειρίες και κάθε στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα ενός σύγχρονου Προγράμματος Σπουδών.
τη διερεύνηση και μελέτη μιας διαφορετικής προσέγγισης ηλεκτρονικής μάθησης, η οποία υιοθετεί τις αρχές των κοινοτήτων πρακτικής, με στόχο την αυτο-επιμόρφωση και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών της πράξης...

Για να διαβάσετε τη συνέχεια, πατήστε εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια: