30 Απρ 2011

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Εστάλη από τη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σας αποστέλλουμε με αφορμή την νέα ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών οδηγό σπουδών σχετικά με τα Μεταπτυχιακά μας προγράμματα.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μερικής Φοίτησης (Part time)

Εφαρμοσμένη Στατιστική για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Στατιστικές Μέθοδοι στη Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών
Στατιστικές Μέθοδοι στην Κτηματαγορά
Στατιστικές Μέθοδοι στην Ιατρική και Φαρμακευτική
Ποσοτικές Μέθοδοι στη Λήψη Αποφάσεων

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πλήρους Φοίτησης (Full Time)

Στατιστική

Ο οδηγός σπουδών είναι διαθέσιμος στον σύνδεσμο :
http://www.stat-athens.aueb.gr/gr/master/part/odigos-spoudon-2010.rar


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

29 Απρ 2011

Συμμετοχή σε έρευνα

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως γνωστόν το ενδιαφέρον των μεταναστών για ένταξη στην ελληνική κοινωνία είναι μια πραγματικότητα και το ποσοστό συμμετοχής τους σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό.
Για τους εκπαιδευόμενους τα οφέλη από μια τέτοια προσπάθεια, στην οποία το κράτος έρχεται αρωγός, είναι σημαντικότατα. Ωστόσο γεννούνται ερωτήματα σχετικά με τα παράπλευρα οφέλη που μπορεί να αποκομίσουν οι εκπαιδευτές αυτών των προγραμμάτων. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε σκόπιμο να εντοπιστούν οι αντιλήψεις που έχουν ή διαμορφώνουν οι εκπαιδευτές σχετικά με την πολιτισμική ετερότητα, μέσα από μια τέτοια διδακτική εμπειρία...


Η συγκεκριμένη έρευνα υλοποιείται στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών που ολοκληρώνω στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση». Επιβλέπουσα της μείζονος αυτής εργασίας είναι η κυρία Αθηνά Α. Σιπητάνου , επίκουρη καθηγήτρια.
Η συμπλήρωση αυτού του ερωτηματολογίου είναι εξαιρετικής σημασίας για εμάς και θεωρούμε πως η γνώμη σας μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη μιας άλλης πτυχής αναφορικά με τον ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων μεταναστών. Ωστόσο η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι εθελοντική. Από πλευράς μας δεσμευόμαστε πως θα τηρηθεί απόλυτη ανωνυμία.
Επίσης μπορείτε να προωθήσετε το παρόν e mail/ερωτηματολόγιο σε άτομα που γνωρίζετε ότι διδάσκουν ή έχουν διδάξει ελληνικά σε ενήλικες μετανάστες μέσω οποιουδήποτε φορέα ή οργάνωσης.
Παρακαλώ προωθήστε μου το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο στο e mail alexafoukidou@yahoo.gr 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία ,
Αλεξάνδρα Φουκίδου

Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...