10 Μαρ 2012

Free plagiarism checker - Έλεγχος λογοκλοπής

Τ
ο φαινόμενο της λογοκλοπής αποτελεί ένα σύνηθες πρόβλημα στην επιστημονική κοινότητα εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ανάπτυξη της πληροφορικής τα τελευταία χρόνια προσφέρει αξιόπιστες λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα.



Μία από τις δωρεάν λύσεις που υπάρχουν στο Internet είναι το Plagiarisma.Net που προσφέρει αυξημένες δυνατότητες ελέγχου λογοκλοπής.

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει δυνατότητα ελέγχου τμήματος κειμένου, ολόκληρου αρχείου και δικτυακού τόπου μέσω της διεύθυνσης url.
Οι διαθέσιμοι έλεγχοι αφορούν σε
Check Plagiarism, Google Scholar, Google Books, Synonymizer and Spell Checker

Η χρήση του προγράμματος είναι ελεύθερη

Δοκιμάστε τις δυνατότητες του προγράμματος εδώ



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

9 Μαρ 2012

"Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα"

Το βιβλίο "Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα" της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι.

    Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν πώς τα μηνύματά τους διαπερνούντον ψυχισμό των παιδιών τους, μορφοποιούν την εικόνα τους και υφαίνουν την προσωπικότητά τους και σε όσους νοσταλγικά επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία, για να αναζητήσουν απαντήσεις στους γρίφους τους, που περιμένουν καρτερικά να γίνουν εικόνες γεμάτες με σύμβολα,άρωμα και ζωή.
  Το βιβλίο εστιάζεται επίσης στις δύσκολες σελίδες της παιδικής ηλικίας ενός γονιού που διαμορφώνουν ένα ψυχισμό ευάλωτο, ο οποίος αναπαράγει τις συμπεριφορές που υπέστη. Ένας φαύλος κύκλος επανάληψης κάνουν το βιβλίο της ζωής του δυσανάγνωστο με τα τραύματα ανοιχτά να γυρεύουν ίαση μέσα από ερωτηματικά, διλλήματα, φόβους, ανασφάλειες, που τον στοιχειώνουν και τον κρατούν έγκλειστο τους.
    Η μόνη διέξοδος είναι η επαφή με την αλήθεια, ο αποχαιρετισμός σε ό,τι έκλεισε τον κύκλο του, η αποδοχή ενός εαυτού που απομακρύνεται από λάθος μηνύματα που τον προσδιόρισαν και το καλωσόρισμα ενός καθρέφτη που απεικονίζει ένα πρόσωπο τυλιγμένο με το χάδι της ζωής, το οποίο αγκαλιάζει το δικό του παιδί αγαπώντας το.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

8 Μαρ 2012

Διάγνωση αναγκών Εκπαιδευτών/Συμβούλων στο πλαίσιο του ευρωπαικού έργου TWO o'Clock‏

Γ
ια μια ακόμη φορά, και ως απάντηση στην κρίση που μας θέλει παρατημένους και άπρακτους - έρμαια στα δεδομένα της πολιτικής, εμείς συνεχίζουμε να εκπαιδευόμαστε!


Έχω την χαρά να σας καλέσω να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα Two o'clock, μέσω του οποίου θα μάθουμε - μέσα από εκπαιδευτικά on line "παιχνίδια" και εξάσκηση, τον χειρισμό εργαλείων υποστήριξης των συναδέλφων μας στο εκπαιδευτικό ή συμβουλευτικό τους έργο.

Τα εργαλεία - και η κατάρτιση σε αυτά θα υλοποιηθούν το προσεχές καλοκαιράκι, και θα είστε όλοι προσκεκλημένοι σε αυτήν την εκπαίδευση. Μέχρι τότε όμως, χρειαζόμαστε από εσάς την περιβόητη "διάγνωση αναγκών", την δική σας άποψη ως ενήλικες και εκπαιδευτές ή σύμβουλοι για την δουλειά σας και το τι θα μπορούσε να εμπλουτιστεί σε αυτήν.

Σας παρα - καλώ λοιπόν, να ακολουθήσετε τα επόμενα link, και να συμπληρώσετε το μικρό ερωτηματολόγιο (η υποβολή του είναι ηλεκτρονική και μόνο - δεν χρειάζετε να τυπώσετε τίποτε).

Συγκεκριμένα:

Αν είστε σύμβουλος (Learning Coach - LC) πατήστε το link: 
LC

Αν είστε εκπαιδευτής (Teacher & Learners Advisor - TLA) πατήστε το link:
TLA

Για μια ακόμη φορά, σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας!!!

Ηλίας Ραφαήλ



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

7 Μαρ 2012

Διαδραστικές Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες - Interactive Educational Activities

Σ
τη σελίδα ClassTools.net υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για τη δημιουργία διαδραστικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναπτύσσονται πολύ εύκολα χωρίς εγγραφή ή οποιοδήποτε άλλο κόστος. Το υλικό που περιέχεται είναι άφθονο και άκρως εντυπωσιακό


Παρακάτω υπάρχει ως δείγμα μία πολύ απλή εφαρμογή που έφτιαξα χρησιμοποιώντας έτοιμα εργαλεία από το ClassTools.net και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:

1. Επιλέγει τυχαία έναν εκπαιδευόμενο από μια λίστα ονομάτων, προκειμένου για παράδειγμα να εκτελέσει μία άσκηση.

2. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εξής:
Αντί για ονόματα γράφουμε λέξεις.
Στη συνέχεια επιλέγεται ένας εκπαιδευόμενος, από τον οποίο ζητάμε να γυρίσει πλάτη στον πίνακα
Με την εφαρμογή επιλέγεται τυχαία μία λέξη
Το ζευγάρι του στην ομάδα προσπαθεί με να τον βοηθήσει να βρει τη λέξη μέσα σε 30''
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για όλες τις ομάδες
Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα βρει στο λιγότερο χρόνο τη λέξη





Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

6 Μαρ 2012

Η εκπαίδευση ενηλίκων ως κοινωνική και επανορθωτική πολιτική στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης

Του Κωνσταντίνου Κυριάκη


Citation Information:
Κυριάκης, Κ. (2011). Η Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Κοινωνική και Επανορθωτική Πολιτική στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης. Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός, 3.
(άρθρο δημοσιευμένο στο Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός, http://cretaadulteduc.gr/blog/?p=310)

ΠΕΡΊΛΗΨΗ

Η παρούσα μελέτη σκοπεύει να καταδείξει ότι οι μεταβολές στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΚ.Ε.), ως απότοκο των ευρύτερων κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών αλλαγών, είχαν ως αποτέλεσμα τη μεταβολή του πεδίου σε μια εκπαιδευτική «τεχνολογία» (Μουζέλης, 1992), δηλαδή την ‘εργαλειακή’ χρησιμοποίηση της ΕΚ.Ε. ως μέσο παραγωγής και αναπαραγωγής του κυρίαρχου διπολικού συστήματος γνώσης-εξουσίας (Κυριάκης, 2009). Η ΕΚ.Ε. στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης (ΔΒΜ) υποδύεται διπλό ρόλο τόσο ως κοινωνική όσο και ως επανορθωτική πολιτική, δηλαδή ως πολιτική κοινωνικής ένταξης ή απασχόλησης. Ωστόσο, παρόλο τον σκεπτικισμό που γεννά η παραπάνω διατύπωση διαφαίνεται ότι η δυναμική της ΕΚ.Ε. μπορεί να διαμορφώσει ένα πεδίο γνωστικής και διαλογικής αναζήτησης αειφόρων και βιώσιμων λύσεων, σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Λέξεις- κλειδιά: εκπαίδευση ενηλίκων, κοινωνική πολιτική, επανορθωτική πολιτική, εκπαιδευτική τεχνολογία’.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου, πατήστε εδώ


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

5 Μαρ 2012

Δωρεάν το επαγγελματικό μεταφραστικό πρόγραμμα OmegaT. The (GPL) translation memory tool OmegaT freeware download

Το επαγγελματικό πρόγραμμα OmegaT απευθύνεται σε μεταφραστές αλλά και σε όσους μεταφράζουν συχνά ξένα κείμενα.

Τις δυνατότητες του προγράμματος μπορείτε να τις δείτε εδώ


Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ (virus free)



Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...