24 Ιουν 2010

Οικονομική κρίση και ΕΑΠ


Το ΕΑΠ ανακοίνωσε ότι ύστερα από έντονες οχλήσεις των φοιτητών στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, αποφάσισε να διευκολύνει τους φοιτητές δίνοντας τη δυνατότητα για τμηματική καταβολή των 850 ευρώ που κοστίζει η κάθε Θεματική Ενότητα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η καταβολή του ποσού δε δύο δόσεις, μία τώρα και μία το Σεπτέμβριο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φοιτητές λόγω της οικονομικής κρίσης όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε το ΕΑΠ.

Ωστόσο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να πληροφορήσουμε το ΕΑΠ ότι η κίνηση αυτή είναι μεν μια κάποια βοήθεια αλλά δεν είναι αρκετή. Πραγματική βοήθεια για τους φοιτητές θα ήταν μια μείωση στο κόστος της Θεματικής Ενότητας, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να αυξάνονται οι τιμές σε όλα τα προϊόντα, να μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων ...

να αυξάνεται η ανεργία και το ΕΑΠ να διατηρεί το ίδιο κόστος για τις Θεματικές Ενότητες. Σε μια περίοδο κρίσης, θα περίμενε κανείς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να δείξουν πρώτα απ΄όλα την κοινωνική τους ευαισθησία διευκολύνοντας τους φοιτητές τους που πλήττονται από την οικονομική συγκυρία όπως όλος ο Ελληνικός λαός.

Μια ακόμα πρόταση που θα μπορούσε να υιοθετήσει το ΕΑΠ τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία θα ήταν και ο διπλασιασμός στον αριθμό των υποτροφιών προκειμένου να διευκολυνθεί και ο διπλάσιος αριθμός φοιτητών.

Προτάσεις υπάρχουν πολλές.
Βούληση και κοινωνική ευαισθησία είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Βασίλης Σωτηρούδας