ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:

8 Μαρ 2011

1 χρόνος για την "Εκπαίδευση Ενηλίκων"

Η Εκπαίδευση Ενηλίκων γίνεται σήμερα 1 έτους και έχει "γενέθλια"!

Μέσα σ' αυτό το χρόνο έγιναν πάνω από 600 αναρτήσεις τις οποίες διάβασαν 100.000 αναγνώστες με 50.000 μοναδικές επισκέψεις.

Το αναγνωστικό κοινό έχει σταθεροποιηθεί σε περίπου 500 αναγνώστες ημερησίως και 300 μοναδικούς αναγνώστες.

Η Εκπαίδευση Ενηλίκων βρίσκεται μέσα στα 8.000 πιο δημοφιλή site και blog στην Ελλάδα (σύμφωνα με στοιχεία της Alexa) ενώ ταυτόχρονα έχει προβολή στο Sync.gr, στο Twitter και στο Facebook.

Στο χρόνο που πέρασε οργανώθηκαν δύο ζωντανές τηλεδιασκέψεις για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων ενώ λειτουργεί και forum για την εκπαίδευση ενηλίκων (χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα την αναμενόμενη ανταπόκριση).

Η Εκπαίδευση Ενηλίκων κατάφερε να εμφανίζεται 4η στην αναζήτηση της Google με λέξεις κλειδιά "Εκπαίδευση Ενηλίκων" ενώ είναι στην ουσία το πρώτο αποτέλεσμα ιδιωτικής προσπάθειας.
...

Στις σελίδες της Εκπαίδευσης Ενηλίκων μπορεί κανείς να βρει 15 ολοκληρωμένες εργασίες μεταπτυχιακού επιπέδου, 4 εργασίες για το σεμινάριο "Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών" του ΕΚΕΠΙΣ, πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με ασκήσεις και προτάσεις διδασκαλίας, οδηγίες για τη σύνταξη γραπτών εργασιών και πολλά άλλα.

Στις αναρτήσεις της Εκπαίδευσης Ενηλίκων έχουν φιλοξενηθεί άρθρα, εισηγήσεις, εργασίες και ερευνητικές προσπάθειες καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων σε μία προσπάθεια να γίνει διάχυση της γνώσης που αφορά στο επιστημονικό πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Μέσω του chatbox και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας αντιμετωπίστηκαν θέλω να πιστεύω αρκετά ικανοποιητικά διάφορες απορίες και προβλήματα που είχαν οι αναγνώστες του blog σχετικά με θέματα της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Όλα τα παραπάνω, για ένα blog που είναι εξειδικευμένο σε ένα μόνο τομέα, αποτελούν μια αναμφισβήτητη μεγάλη επιτυχία. Η επιτυχία αυτή οφείλεται πρώτα και κύρια σε όλους εσάς που τιμάτε με τις επισκέψεις σας την Εκπαίδευση Ενηλίκων και αναγνωρίζετε έτσι την προσπάθεια που καταβάλλεται και η οποία είναι μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα.

Η Εκπαίδευση Ενηλίκων δεν πρόκειται να μείνει μόνο σ' αυτά που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα.

Για το άμεσο μέλλον σχεδιάζεται και προγραμματίζεται σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα η συγκρότηση κριτικής επιτροπής που θα αναλάβει να κρίνει άρθρα και εργασίες των αναγνωστών, προκειμένου να αναρτώνται στο blog αποκτώντας έτσι επιστημονική αξία και αναγνώριση.

Σχεδιάζεται επίσης η δυνατότητα online επιμορφωτικών συναντήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα γύρω από κάποιο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ζήτημα.

Για να ολοκληρωθούν όλα αυτά απαιτείται χρόνος και κόπος. Απαιτείται όμως περισσότερο απ' όλα η δική σας υποστήριξη σ' αυτήν την προσπάθεια.

Η Εκπαίδευση Ενηλίκων μπορεί να είναι δικό μου δημιούργημα, αλλά αποτελεί κατάκτηση όλων όσων δραστηριοποιούνται και ενδιαφέρονται για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα.

Να είστε όλες και όλοι καλά


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...