8 Ιουν 2011

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν τη δόξα ουδείς (;;;) στην Ανοικτή Διακυβέρνηση

Α
ντιγράφω από τη σελίδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των Ομάδων Διοίκησης Έργου των Υπουργείων για την υποστήριξη Εφαρμογής του Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.


1. Εισαγωγή
Ο νόμος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο θα οργανωθεί και θα απλοποιηθεί η σχέση της δημόσιας διοίκησης με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Η εφαρμογή του νόμου στις δημόσιες υπηρεσίες και τους δημόσιους φορείς πρόκειται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης της πληροφορίας καθώς και την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των φορέων του δημόσιου τομέα. Επιπλέον, θα αλλάξει ριζικά η δυνατότητα των πολιτών και επιχειρήσεων να εξυπηρετούνται με Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), το οποίο σημαίνει αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, διαφάνεια, αξιοπιστία, ασφάλεια, ταχύτητα και οικονομία στις συναλλαγές με όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Η πλήρης πρόσκληση βρίσκεται εδώ

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η σχετική αναφορά στην παράγραφο 2, ότι
"Η συμμετοχή στις ΟΔΕ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι μη αμειβόμενη. Τα μέλη των ΟΔΕ θα συμμετέχουν κατά προτεραιότητα στα προγράμματα εξειδικευμένης κατάρτισης του ΕΚΔΔΑ."

Προφανώς ζούμε ημέρες δόξας, καθώς μέσα στον ορυμαγδό των ημερών υπολογίζεται ότι θα προσέλθουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί, στο συγκεκριμένο έργο.

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν. Τη δόξα ουδείς!!!





1 σχόλιο:

evelyn είπε...

Στις 9-6 2011 09:27 ο χρήστης evelyn (esotirouda@hotmail.com) σχολίασε:
ΣΕ ΜΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΜΗ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΑΥ ΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ, ΟΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΥΜΕΝΑ.