10 Νοε 2012

Κριτική αποτίμηση των Windows 8


Η
σημερινή ανάρτηση έχει ως σκοπό να κάνει μία κριτική αποτίμηση των νέων Windows 8.

Τα Windows 8 ήρθαν προεγκατεστημένα σε ένα laptop με Intel i7, με 8Gb Ram, 2Gb αυτόνομη κάρτα γραφικών και 500Gb σκληρό δίσκο. Με άλλα λόγια σε ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας με εξαιρετικές τεχνικές προδιαγραφές.

Οι πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση των Windows 8 είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ.
Αν εξαιρέσουμε τα πολλά φολκλορικά στοιχεία, τη δυνατότητα αυτόματης αλλαγής του περιβάλλοντος από ελληνικά σε αγγλικά και το αντίστροφο και τις πραγματικά εξαιρετικές δυνατότητες δικτύωσης και συγχρονισμού που διαθέτουν, από εκεί και πέρα επικρατεί το χάος.

Έλλειψη συμβατότητας με πολλές συσκευές υλικού (π.χ. με τον HP laserjet p1005 εκτυπωτή)
Έλλειψη συμβατότητας με πλήθος εφαρμογών λογισμικού (π.χ. comodo firewall, hotpotatoes, demobuilder κ.ά)
Συνεχή crash του συστήματος και επανεκκινήσεις ακόμα και στη διαδικασία των αυτόματων ενημερώσεων
Πρωτόγονη startup οθόνη χωρίς κανένα ενημερωτικό μήνυμα
Από άποψη ταχύτητας τίποτα εντυπωσιακό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα Windows 8 τρέχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση σε Intel i7, με 8Gb Ram με αυτήν την ταχύτητα, τότε συμπεραίνω ότι σε λιγότερο ισχυρά συστήματα θα σέρνονται
Η νέα επιφάνεια εργασίας αντί να διευκολύνει τη γρηγορότερη εκκίνηση των εφαρμογών καθιστά την εκκίνησή τους περίπλοκη (και δεν είναι θέμα συνήθειας)

Συμπερασματικά έχω να πω ότι θα χρειαστεί καιρός μέχρι τα Windows 8 να σταθεροποιηθούν σε ένα αξιοπρεπές λειτουργικό περιβάλλον εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, οι μη έμπειροι και εξοικειωμένοι χρήστες θα πρέπει να αποφύγουν να εμπλακούν με τα Windows 8 σε αυτήν τη φάση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: