8 Ιουν 2012

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΈΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ETUCE ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.


Η έρευνα που ακολουθεί, δημοσιεύθηκε από την ΟΛΜΕ.

Τη μετάφραση και την επιμέλεια του κειμένου έκανε η Ελένη Γλαρέντζου, αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ

Ενημέρωση 11/6/2012
H ETUCE διχοτομεί την Κύπρο! του Τάσου Χατζηαναστασίου

Στην αρχική σελίδα (http://olme-attik.att.sch.gr/new/) της ιστοσελίδας της ΟΛΜΕ δημοσιεύεται έρευνα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των συνδικάτων των εκπαιδευτικών (ETUCE) για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μισθούς και τις συντάξεις των εκπαιδευτικών. Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση διαπίστωσα ότι γίνεται διάκριση ανάμεσα στην «Κύπρο» (αντί του σωστού «Κυπριακή Δημοκρατία) και το «βόρειο τμήμα» αναγνωρίζοντας προφανώς το παράνομο de facto γεγονός της διχοτόμησης της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα.

Μία ομοσπονδία εκπαιδευτικών όπως η ETUCE δε δικαιολογείται να γνωρίζει ούτε το νομικό καθεστώς των ευρωπαϊκών τουλάχιστον κρατών ούτε τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Όποιος διαβάσει τον κατάλογο αυτό καταλαβαίνει ότι η «βόρεια Κύπρος» διαθέτει μία ανεξάρτητη νομική υπόσταση όταν η αλήθεια είναι πως πρόκειται για παράνομα κατεχόμενο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας απόλυτα ελεγχόμενο από το καθεστώς της Άγκυρας ενώ η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ουδέποτε έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ αλλά και από κανένα κράτος πλην της Τουρκίας και ελάχιστων συμμάχων της στον ισλαμικό κυρίως κόσμο.

Μεγαλύτερη ευθύνη ωστόσο φέρει η ΟΛΜΕ που ως ελληνική ομοσπονδία εκπαιδευτικών είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη και η στάση της κρίνεται λίαν επιεικώς ως ανεύθυνη. Από πού και ως πού η ΟΛΜΕ φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα της κείμενα που καταπατούν το διεθνές δίκαιο και υπονομεύουν τον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για δικαίωση. Η ΟΛΜΕ οφείλει να ζητήσει από την ETUCE να διορθώσει την παράνομη καταγραφή της «βόρειας Κύπρου» στην κατάλογο που δημοσιεύει στο πλαίσιο της έρευνάς της για τις επιπτώσεις της κρίσης στα οικονομικά των εκπαιδευτικών. Οφείλει τέλος να ζητήσει συγνώμη από τους έλληνες εκπαιδευτικούς.

Με οργή και αγανάκτηση,
Τάσος Χατζηαναστασίου, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Αργολίδας

Πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=65998

Minisurvey Crisis ETUCE





Δεν υπάρχουν σχόλια: