24 Ιαν 2013

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές και εκπαιδευτικούς


Σ
τον σύνδεσμο http://europa.eu/kids-corner/ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει πλήθος εκπαιδευτικών παιχνιδιών, τόσο για μαθητές ηλικίας από 6+ έως 12+, όσο και για εκπαιδευτικούς στην Ελληνική γλώσσα


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη "γωνιά των παιδιών":
"...Ο ιστότοπος αυτός της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους σαν ΕΣΕΝΑ! Παίξε παιχνίδια, δες βίντεο και κόμικς και μάθε ποια είναι τα δικαιώματά σου. Μπορείς ακόμα να μάθεις με ποιον πρέπει να επικοινωνήσεις στη χώρα σου, αν κρίνεις ότι κάποιοι δεν σου συμπεριφέρονται σωστά. Ο Όλι, η Άννα και η παρέα τους θα σε βοηθήσουν να τα μάθεις όλα!"

Ενώ στη "γωνιά των εκπαιδευτικών" αναφέρεται:
"...Καλωσορίσατε στη Γωνιά των εκπαιδευτικών! Σ΄αυτόν το δικτυακό τόπο θα βρείτε πληθώρα διδακτικού υλικού σχετικά με την Ευρώπη, το οποίο παρέχουν διάφορα όργανα της ΕΕ και άλλοι κρατικοί ή όχι φορείς, με μοναδικό στόχο να μπορέσουν οι νέοι να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της.

Οι ιστοσελίδες, τα φυλλάδια, τα βιβλία, οι χάρτες και οι αφίσες που θα δείτε εδώ εξηγούν τι είναι και τι κάνει η ΕΕ. Δίνουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και αναλύουν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, για παράδειγμα, «τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος;», ή, «πώς μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί με ειρήνη και ασφάλεια;»

Είτε ψάχνετε έμπνευση για τα μαθήματα που παραδίνετε, είτε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με την ευρωπαϊκή ιστορία, την ιθαγένεια, ή άλλες περισσότερο εξειδικευμένες πληροφορίες, όπως, πώς μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, εδώ θα βρείτε σίγουρα χρήσιμο υλικό, που θα ταιριάζει και στην ηλικία των μαθητών σας. Κάντε κλικ παρακάτω, στην ηλικιακή ομάδα των μαθητών σας, για να δείτε το υλικό που ταιριάζει καλύτερα στις διδακτικές σας ανάγκες.

Τυχόν σχόλια σας σχετικά με το διδακτικό υλικό της Γωνιάς των Εκπαιδευτικών είναι καλοδεχούμενα. Επιλέξτε “Η αξιολόγησή σας” και μετά βαθμολογήστε ή σχολιάστε το υλικό. Εσείς έχετε αναπτύξει διδακτικό υλικό για την ΕΕ; Αν ναι, τι θα λέγατε να επιλέξετε «Υποβολή» και να μας το στείλετε; Αν πληροί τα κριτήρια επιλογής μας, θα το δημοσιεύσουμε στον ιστότοπό μας.

Καλή περιήγηση!"

Για να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...