16 Απρ 2011

Σ' αυτή τη χώρα πραγματικά συμβαίνουν απίθανα πράγματα!

Δ
ιάβασα όπως και πολλοί από εσάς άλλωστε τη σοκαριστική και ντροπιαστική για τα Ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα έκθεση της επιτροπής των "σοφών", στην οποία μετέχουν καθηγητές πανεπιστημίων και ακαδημαϊκές προσωπικότητες απ΄όλο το κόσμο.


Το συμπέρασμα είναι ένα.
Ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης νοσεί βαρύτατα στη χώρα μας και τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρουν μεταξύ άλλων οι ακαδημαϊκοί μας καθηγητές.

Το πρόβλημα ωστόσο που ανακύπτει είναι άλλο και είναι ακόμα πιο σοβαρό...Οι καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι δε μπορούν να διοικήσουν και να οργανώσουν τα του οίκου τους συμμετέχουν ΣΕ ΟΛΕΣ τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων του δημοσίου.
Οι άνθρωποι δηλαδή που αν και έχουν ως ένα βαθμό το αυτοδιοίκητο στα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ και οι οποίοι έχουν δημιουργήσει την εικόνα που περιγράφει η έκθεση, καλούνται ως "ειδικοί" να δώσουν λύσεις σε άλλους τομείς του δημοσίου.

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα πρόσφατο. Στην επιτροπή παιδείας για το "νέο λύκειο" ποιοι ήταν μέλη;
Μα φυσικά καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι είναι παντελώς άσχετοι από το χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι οποίοι αφού στην ουσία έφεραν το σπίτι τους στην ντροπιαστική κατάσταση που περιγράφει η έκθεση για την παιδεία, κλήθηκαν να διαλύσουν και το σπίτι των υπολοίπων.

Αγαπητοί καθηγητές πανεπιστημίου ευχαριστούμε πολύ αλλά δε θα πάρουμε.
Εάν είναι το σπίτι μας να γίνει σαν το δικό σας, το προτιμούμε όπως είναι.
Εάν τα διοικητικά και οργανωτικά επιτεύγματά σας είναι τέτοια που έφεραν τα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ στην κατάσταση που είναι σήμερα, παρακαλούμε πολύ να αυτοεξαιρείστε από τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων που σας προτείνονται. 

Εκτίθεστε και μας εκθέτετε 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...