10 Απρ 2011

Τι συμβαίνει με ορισμένους συμβούλους καθηγητές του ΕΑΠ;

Τ
ις τελευταίες μέρες έχω γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από συναδέλφους σε διάφορες θεματικές ενότητες του ΕΑΠ για το ότι καθυστερεί η ανακοίνωση της βαθμολογίας στις γραπτές εργασίες τους από τους καθηγητές συμβούλους.


Υπάρχουν παραδείγματα που ενώ θα έπρεπε η βαθμολογία στις γραπτές εργασίες να είχε ανακοινωθεί μέχρι την 4η ΟΣΣ στις 19-20 Μαρτίου, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα μέχρι και σήμερα.

Προφανώς κάποιοι καθηγητές σύμβουλοι έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εάν κύριοι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας, πολύ απλά ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

Οι φοιτητές του ΕΑΠ δεν είναι ούτε παιχνιδάκι σας, ούτε υποτακτικοί σας!
Κανείς δε σας υποχρέωσε να αναλάβετε τη θέση του καθηγητή συμβούλου. Αντιθέτως εσείς πασχίζετε να εξασφαλίσετε τη θέση που σας ενισχύει το ήδη αρκετό εισόδημά σας κατά κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Η διόρθωση των γραπτών εργασιών και η έγκαιρη ανακοίνωση της βαθμολογίας είναι από τις πλέον κρίσιμες, ευαίσθητες και σοβαρές υποχρεώσεις σας.
Η καθυστέρηση τόσων ημερών στην ανακοίνωση της βαθμολογίας ενόψει μάλιστα και της 4ης γραπτής εργασίας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και σας χαρακτηρίζει ως "επιστήμονες".

Επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή το ΕΑΠ να λάβει υπόψη του σοβαρά την αξιολόγηση των καθηγητών συμβούλων προκειμένου να απαλλαγεί από τη φύρα και το κατακάθι. Θα πρέπει η διαδικασία της αξιολόγησης να αποτελέσει ένα μέσο ώστε να παραμείνουν οι πραγματικά πολλοί και άξιοι καθηγητές σύμβουλοι σε αντίθεση με τους λίγους ανεπαρκείς και προκλητικούς που θα πρέπει άμεσα να αποτελέσουν παρελθόν από το ίδρυμα.