29 Αυγ 2012

Περίληψη της Εισήγησής μου στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή "Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση"


Τ
ο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή "Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση" αποτελεί το επιστημονικό συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ), και στοχεύει στη διαπραγμάτευση των σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων σχετικά με το πεδίο των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση.


Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Βόλο 28-30 Σεπτεμβρίου 2012

Στο συνέδριο θα παρουσιάσω την εργασία μου με θέμα
Τα επιστημονικά εκπαιδευτικά ιστολόγια μέσα από την κριτική ματιά των ειδικών

Ακολουθεί η περίληψη της εργασίας
...

Περίληψη

Τα εκπαιδευτικά ιστολόγια συγκροτούν μία ξεχωριστή θεματική κατηγορία ιστολογίων στις δεκάδες που καταγράφονται, η οποία τυγχάνει σημαντικής ανταπόκρισης από τους χρήστες του διαδικτύου. Ο χαρακτηρισμός ενός εκπαιδευτικού ιστολογίου ως επιστημονικό, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Ο ενεχόμενος αυτοπροσδιορισμός του, θα πρέπει να σημαίνει και την άκριτη παραδοχή της αλήθειας του ισχυρισμού; Στην παρούσα έρευνα καταγράφονται οι απόψεις δέκα αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που θεωρούνται ειδικοί επί του θέματος, σε μια προσπάθεια να προσδιοριστούν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός εκπαιδευτικού ιστολογίου, αλλά οι προϋποθέσεις εκείνες βάσει των οποίων μπορεί ένα εκπαιδευτικό ιστολόγιο να αξιολογηθεί ως επιστημονικό. ‘Όπως προκύπτει από τη σύνθεση των απόψεων των ειδικών επί του θέματος, η αξιολόγηση ενός εκπαιδευτικού ιστολογίου ως επιστημονικό είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που εξαρτάται από πλήθος παραγόντων. Η έρευνα που παρουσιάζεται αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης έρευνας με θέμα τα κριτήρια αξιολόγησης ενός εκπαιδευτικού ιστολογίου ως επιστημονικό για ενήλικες αναγνώστες, που αποτέλεσε αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας του συγγραφέα.

Λέξεις κλειδιά: ιστολόγια, εκπαίδευση, ειδικοί, επιστήμη

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

28 Αυγ 2012

Νέο περιοδικό για την "Ειδική Αγωγή"


Οι εκδόσεις E.S. ανακοινώνουν την έναρξη τριμηνιαίου περιοδικού με τίτλο EDU Special.

Το περιοδικό EDU Special αποσκοπεί στην προώθηση του τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η ύλη του περιοδικού χωρίζεται σε διάφορους τομείς που αφορούν στην εκπαίδευση. Στην έκταση του, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει και να ενημερωθεί από άρθρα αλλά και συνεντεύξεις στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, της Εκπαίδευσης, της Λογοθεραπείας, της Εργοθεραπείας, της Ψυχολογίας, των Τεχνολογιών και την Γενική Εκπαίδευση. Παράλληλα, ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερώνεται από την ειδική ατζέντα για σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Το περιοδικό EDU Special επιδιώκει την συνεργασία τόσο με την τηλεόραση, ραδιόφωνο, portal και site, blog, συλλόγους, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κολλέγια, Ι.Ε.Κ. , Μ.Κ.Ο. όσο και με διοργανώσεις ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων και εκθέσεων, με στόχο την ανάδειξη της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Επικοινωνία
2110183609
www.edu-special.com
info@edu-special.com
EDU Special
Αργυρούπολη - Αθήνα
Λ. Κύπρου 17
T.K. 16451Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

27 Αυγ 2012

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΠΕ

Δελτίο Τύπου
Κωδ. Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ: 11966-08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης EUROTraining A.E  στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, και ειδικότερα της Πράξης 2 «Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου», Άξονας προτεραιότητας 08 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» με αριθμ. Έγκρισης 2.12631/5.6752/17-5-2012  πρόκειται να υλοποιήσει δύο προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων  στη Θεσσαλονίκη, συγρηματοδοτούμενα  από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
«ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΠΕ-ΤΥΠΟΣ 3»
Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης έχει διάρκεια 100 ώρες και περιλαμβάνει έκαστο 50 ώρες αυτοεκπαίδευση στους χώρους του ΚΕΚ. Οι συμμετέχοντες μετά το πέρας των προγραμμάτων θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση αναγνωρισμένου διπλώματος «Κey Cert  IT Basic Plus» του φορέα πιστοποίησης Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις ‘’KeyCert’’.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
ü Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ , απόφοιτοι: Υποχρεωτικής- Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Απόφοιτοι ΙΕΚ- ΑΕΙ- ΤΕΙ.
Το εκπαιδευτικό επίδομα των καταρτιζομένων είναι 2 ευρώ μικτά ανά ώρα κατάρτισης  και 3 ευρώ  για άτομα που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης καλύπτεται από τα προγράμμματα  για όλους τους συμμετέχοντες και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις αίθουσες πληροφορικής του ΚΕΚ EUROTraining Α.Ε.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 14/9/2012. Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων και τα δικαιολογητικά συμμετοχής:
ΚΕΚ EUROTraining: Χ. Πίψου 9, 2ος όροφος,  Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2310 508410.
Ώρες επικοινωνίας: 09:00-16:00, Υπεύθυνη επικοινωνίας: Παπαδοπούλου Έφη
Email: kek@eurotraining.gr, www:eurotraining.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και
της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΔιαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...